Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Αφού Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε. τους χαϊδεύουν τα αυτιά, οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τους εκβιασμούς...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, 10:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Κινήσεις που παραπέμπουν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους βρίσκονται σε εξέλιξη και εντάσσονται στις μεθοδεύσεις για εκβιασμό της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών να περιλάβει στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ την ξεχασμένη από την περίοδο του Κόφι Ανάν, άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, συνιστά προπομπό για επαναφορά του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. και κατεχομένων.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις φαίνεται να προδίδουν ένα συντονισμό για να πιεσθεί η Λευκωσία, να εκβιαστεί, ώστε να παγιδευτεί σε μια διαδικασία συνομιλιών, που θα έχουν ως βασικό στοιχείο το φυσικό αέριο. Συνομιλίες που θα διεξάγονται χωρίς να αρθούν οι τουρκικές παραβιάσεις. Στις Βρυξέλλες, αν και σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο εκτιμούν πως δεν είναι εύκολο το εγχείρημα επαναφοράς του θέματος του εμπορίου, ωστόσο, φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν τον Κανονισμό ως έναν ακόμη μοχλό πίεσης.

Είναι σαφές πως τόσο οι αναφορές στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άρση της λεγόμενης απομόνωσης όσο και οι μεθοδεύσεις για το απευθείας εμπόριο, αποτελούν κινήσεις για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Στα πλαίσια, πάντως, της προσπάθειας της Λευκωσίας για ανατροπή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει και για να αποκρουστούν οι πιέσεις, εντάσσεται και το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Η παρουσία πολλών ηγετών, κατά πάσα πιθανότητα και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, έχει οδηγήσει στην αποδοχή της πρόσκλησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν διεργασίες για να καθοριστούν και συναντήσεις. Εκεί θα βρίσκονται και οι Άιντα και Νταβούτογλου.

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (26 Ιανουαρίου)
  • 1821: Σύσκεψη κληρικών, προεστών και καπεταναίων στο Αίγιο, με θέμα την κήρυξη της Επαναστάσεως.
  • 1828: Ο Ι. Καποδίστριας προτείνει για έδρα της κυβερνήσεως την Αίγινα.
  • 1941: Αρχίζει η μάχη της Τρεμπεσίνας.
  • 1944: Έξω από την Κοζάνη εκτελούνται 43 Έλληνες από τα στρατεύματα κατοχής.
  • 1951: Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας ενεργεί επιθετικές αναγνωρίσεις βόρεια της πόλεως Ικτσόν.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved