Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Άνθιμος κατά Μπουτάρη: «Κάνεις την Τουρκία να φαίνεται ότι έχει κυριαρχία μέχρι τη Θεσσαλονίκη»!

Άνθιμος κατά Μπουτάρη: «Κάνεις την Τουρκία να φαίνεται ότι έχει κυριαρχία μέχρι τη Θεσσαλονίκη»!

Ένα εκρηκτικό μείγμα καλεσμένων και συζήτηση σε υψηλούς τόνους επεφύλασσε η σημερινή πρωινή εκπομπή του ΜEGA... Παρόντες στο στούντιο ο γνωστός «μαϊντανός» Πέτρος Τατσόπουλος, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τηλεφωνικά παρενέβη ο Μητροπολίτης της πόλης κ. Άνθιμος.

«Η Τουρκία δημιουργεί εντυπώσεις κυριαρχίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη!» διεμήνυσε ο Μητροπολίτης και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μπουτάρη ότι ευθύνεται για αυτό με τις φιλοτουρκικές πρακτικές του, όπως το να δίνει τουρκικά ονόματα σε δρόμους της πόλης.  

«Θα τις βγάλουμε αυτές τις πινακίδες αν τις βάλετε» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Αναμενόμενο ήταν η συζήτηση να επεκταθεί και στο φλέγον ζήτημα της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο υποστηρικτής του εγχειρήματος Γιάννης Μπουτάρης επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στάση του είπε: «Άλλο η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και άλλο το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών. Το να έρχονται από όλο το αραβικό κόσμο(!) και να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη εμένα δεν με κάνει από Χριστιανό Μουσουλμάνο».

Βέβαια, πέραν του σοβαρότατου θέματος εθνικής ασφάλειας που αυτόματα θέτει η φράση «να έρχονται από όλο το αραβικό κόσμο και να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη», ερώτημα είναι το κατά πόσο ο κ. Μπουτάρης είναι καν Χριστιανός…

Άμεση ήταν η απάντηση Άνθιμου: «Πώς δε θα σας φοβίζει; Δεν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο; Θα μας καταστρέψετε... Της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός».

Από την πλευρά του ο κ. Τατσόπουλος κατηγόρησε τον κ. Άνθιμο για… «φοβικά σύνδρομα» με τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς…

Ο Μητροπολίτης φυσικά υπενθύμισε την προκλητικότατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου για τον Άγιο Δημήτριο, τον οποίο φαντάζεται ως τζαμί, όπως έχει ενημερώσει σχετικά το defencenet.gr.

«Έχουν σχεδιάσει τα πάντα για την υπόθεση της Θράκης», βροντοφώναξε.

Τέλος σχετικά με το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών δήλωσε: «Ας ανοίξει το τμήμα ή στη Φιλοσοφική Σχολή ή στα Παιδαγωγικά τμήματα τι δουλειά έχει με τη Θεολογία;»
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved