Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΕΙΔΗΣΗ που ΣΟΚάρει: "Γκρεμίζουν" τον φράχτη του Έβρου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και θέλουν την μουσουλμανική μειονότητα ...τουρκική!!!

24 Απρ, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Την κατεδάφισή του «τείχους της ντροπής», όπως χαρακτηρίζουν… τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, υπόσχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καράγιουσουφ (Ayhan Karayusuf ) από την Κομοτηνή και κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (Hüseyin Zeybek) από την Ξάνθη, που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα.

Οι δυο βουλευτές μίλησαν στην εφημερίδα Hurriyet Daily News η οποία παρουσιάζει το θέμα με τον τίτλο «Μinority MPs in Tsipras’ party hopeful for rights»  και σημειώνει ότι εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Θέλουν την μουσουλμανική μειονότητα, ”τουρκική”

«Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας είπε ότι οι διακρίσεις κατά των “Τούρκων” πρέπει να σταματήσουν. Επίσης σε μήνυμά του είπε ότι το «τείχος της ντροπής» στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, μήκους 12,5 χλμ θα κατεδαφιστεί», δήλωσε ο κ.Χουσε’ί’ν Ζε’ι’μπέκ για τον φράκτη που στήθηκε στα σύνορα σε μια προσπάθεια να ανακόψει το ροή  παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2012.«Τόσο η πλειοψηφία όσο και η μειοψηφία στην Ελλάδα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να επικεντρωθούν στην προσπάθεια που θα επιτρέψει στη χώρα να αρχίσει να παράγει και πάλι », σημείωσε ο κ Karayusuf, ο μόνος ”Τούρκος”- έτσι τον ονομάζει η εφημερίδα –  στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα  αναφέρει ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα διαμαρτύρονται ότι οι ελληνικές Αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση της λέξης «Τούρκος» («Greek authorities still crack down on the word “Turkish”») και να αρνούνται την εφαρμογή της απόφασης που έλαβε το 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με την επαναλειτουργία της ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” (Να σημειωθεί ότι έχει απαγορευτεί από ελληνικά δικαστήρια να χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός ”Τουρκική” για την Ένωση, βάση των συνθηκών).

«Είμαι αναμεμειγμένος στην πολιτική της ελληνικής Αριστεράς εδώ και 22 χρόνια. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί στις πρακτικές κατά των μειονοτήτων στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Αϊχάν Καράγιουσουφ, και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ θα πρέπει να εφαρμοστούν από τις ελληνικές Αρχές.

”Η Eλλάδα χρειάζεται την Τουρκία”

Ο κ.Αϊχάν Καράγιουσουφ αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα της «τουρκικής μειονότητας» (έτσι ονομάζει την μουσουλμανική μειονότητα) σχετικά με την αλλαγή του τρόπου εκλογής των μουφτήδων. και να εκλέγονται από τους μουσουλμάνους οι ίδιοι, αντί να διορίζονται από την Αθήνα, όπως γίνεται σήμερα.  Ανέφερε επίσης ότι η τουρκική νεολαία στην Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και το ζήτημα της  Κύπρου θα πρέπει να “επιλυθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το ίδιο άρθρο δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet Daily News με τον τίτλο «Syriza’s Turkish deputies vow to ‘tear down wall’ in Thrace», όπου προστίθεται στο τέλος του κειμένου η άποψή του κ.Χουσε’ί’ν Ζε’ι’μπέκ ότι ”η Eλλάδα χρειάζεται την Τουρκία” και υπενθυμίζεται η πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο να επιτραπεί σε Τούρκους τουρίστες να λαμβάνουν βίζα 72ωρης διάρκειας.

Αποστολή ομάδας Τούρκων δημοσιογράφων

Να σημειωθεί ότι ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων βρέθηκαν στην Θράκη με την υποστήριξη του ” Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης” – μια αποστολή στην οποία αναφέρθηκε και  κρατική TV της γειτονικής χώρας.Έγραψε συγκεκριμένα η κρατική τουρκική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της για το θέμα, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως πρόκειται για ”τουρκική μειονότητα” και ”ξεχνώντας” τους Πομάκους και τους Ρομά της περιοχής, όπως σχολιάστηκε από ελληνικά σάιτ.

<<Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης ασχολείται με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας και μετεκλογικά.Η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης φιλοξενεί δημοσιογράφους από την Τουρκία.Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές στην Ελλάδα.Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν των 70% των ψήφων στις περιοχές όπου είναι έντονο το τουρκικό στοιχείο.Με αυτή την υποστήριξη, 3 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εξελέγησαν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης που ασχολείται εδώ και χρόνια με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας, συνεχίζει το έργο του και μετεκλογικά.

Ο Σύλλογος φιλοξενεί πολλούς δημοσιογράφους από την Τουρκία με σκοπό να εξηγηθούν ορθά στον κόσμο τα προβλήματα και οι αδικίες σε βάρος της μειονότητας.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τανέρ Μουσταφάογλου απουσιάζει από την εκδήλωση επειδή του έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα.Ο βουλευτής Αϊχάν Καράγιουσουφ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση και την μουφτεία, θα επιλυθούν επί της παρούσας κυβέρνησης>>.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 814
    Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
  • 1204
    Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
  • 1821
    Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
  • 1822
    Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
  • 1827
    Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Φίλοι - Συνεργάτες