ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Διαβάστε το αρθρο του Κρούγκμαν, έπειτα τις δηλώσεις Σαμαρά και αναρωτηθείτε...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, 09:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
...για το πως κάποιος μπορεί να γίνει Σαμαράς.

Έχω μείνει αρκετά σιωπηλός σε σχέση με την Ελλάδα, δεν ήθελα να φωνάξω «Grexit» σε ένα γεμάτο θέατρο. Αλλά μετά τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει επιτέλους να ειπωθεί, και συγκεκριμένα: Τι νομίζουν οι πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, ότι κάνουν; Αυτό σημειώνει ο Πολ Κρούγκμαν σε νέο του άρθρο.

Αυτή θα έπρεπε να είναι μια διαπραγμάτευση για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, και στη συνέχεια, για την ελάφρυνση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αρκετά υψηλά πλεονάσματα τελικά, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός θα ήταν σε τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, εάν η οικονομία δεν ήταν τόσο πιεσμένη. Αλλά οι πιστωτές συνεχίζουν να απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις για τον λόγο ότι στηρίζονται σε υπερβολικό βαθμό σε φόρους και όχι αρκετά σε περικοπές δαπανών. Έτσι, υπαγορεύουν την εσωτερική πολιτική.

Ο υποτιθέμενος λόγος για την απόρριψη της «απάντησης» με βάση τη φορολογία είναι ότι θα βλάψει την ανάπτυξη. Η προφανής απάντηση είναι: Mας δουλεύετε; Οι άνθρωποι που απέτυχαν παταγωδώς να δουν τη ζημιά που μπορούσε να κάνει η λιτότητα, τώρα δίνουν μαθήματα σε άλλους για την ανάπτυξη;

Μιλήστε με τους ανθρώπους του ΔΝΤ και θα δείτε ότι μιλούν για την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, την ενόχληση τους για υπεροπτική του ρητορική, και ούτω καθεξής. Αλλά δεν είμαστε στο γυμνάσιο. Και αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτές αυτοί που οδηγούν την Ελλάδα στον γκρεμό. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο στόχος είναι να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι να αναγκάσουν την Ελλάδα σε μια πιθανώς καταστροφική χρεοκοπία για να αποτελέσει το παράδειγμα σε άλλους;

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για Graccident. Αν συμβεί το Grexit, θα είναι επειδή οι πιστωτές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελε να συμβεί..

Μετάφραση από το THETOC

Πηγή: http://olympia.gr/2015/06/25/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AD%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%AE-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5/

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (27 Ιουνίου)
  • 1638: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρης αποκεφαλίζεται με διαταγή του σουλτάνου Μουράτ Δ΄.
  • 1821: Οι Τούρκοι σφάζουν μοναχούς της Μονής Τομπλού και Έλληνες χωρικούς στη Σητεία.
  • 1822: Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και ο Ιωάννης Ραζηκότσικας αποβιβάζονται στις Ηπειρωτικές ακτές.
  • 1906: Θάνατος στην Δράμα του Μακεδονομάχου Ηλ. Γεωργίου από το Μοναστήρι.
  • 1913: Απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου και αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων.
  • 1914: Οι Βορειοηπειρώτες απελευθερώνουν τη Νικολίτση.
  • 1921: Έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από το σύνολο της Στρατιάς Μικράς Ασίας.
  • 1946: Αποφασίζεται στο Παρίσι η ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved