Κύπρος: Φθάνουν στη στεριά οι αγωγοί από την Τουρκία. Στην επέτειο της εισβολής οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εγκαίνια του έργου!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Οι εργασίες για τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται, φαίνεται ότι προχωρούν.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα κατεχόμενα, οι αγωγοί φαίνονται από τη στεριά και αυτό επιβεβαιώνεται και από φωτογραφία της θαλάσσιας περιοχής του κατεχόμενου χωριού Λιβερά. Στη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται οι αγωγοί και τα πλοία, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουν στη στεριά μέχρι τις 20 Ιουλίου. Στην επέτειο της εισβολής οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εγκαίνια του έργου.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής του έργου είχε δηλώσει πως λόγω των καιρικών συνθηκών οι σχεδιασμοί βρίσκονται εκτός του προγραμματισμού. Ωστόσο, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αυτό που φαίνεται ότι είναι ο στόχος της τουρκικής πλευράς είναι να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας και να γίνουν τα εγκαίνια, ανεξάρτητα εάν δεν αρχίσει η μεταφορά του νερού.

Διπλωματικοί κύκλοι σημειώνουν πως η βιασύνη αυτή δεν είναι άσχετη με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που χρονικά τοποθετούνται τον Αύγουστο. Με βάση τους σχεδιασμούς θα μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα ποσότητα νερού 75 εκατομμυρίων κυβικών ανά έτος.

Ο Τούρκος υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Ερογλου, κατά την τελευταία επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανέφερε πως το σχέδιο για μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα θα υλοποιηθεί εντός του 2014. Κατά τη διάρκεια των εδώ επαφών του, ο Τούρκος υπουργός είχε αναφέρει πως συνεχίζονται οι εργασίες για υλοποίηση του σχεδίου για μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, και εξέφρασε την προσδοκία πως αυτές θα συμπληρωθούν ενωρίτερα από ό,τι αναμένεται, κάτι βεβαίως που δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Ανέφερε πως το νερό θα αρχίσει να μεταφέρεται εντός του 2014.
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1203: Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
  • 1826: Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
  • 1920: Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
  • 1951: Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet