Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Μετά τον Μουζάλα κι άλλο φιλαράκι του Τσίπρα αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία" - Όλοι οι ανθέλληνες στην κυβέρνηση!!!

16 Μάρ, 18:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Μετά τον γυναικολόγο υπουργό Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα εμφανίζεται και στέλεχος του Μαξίμου το οποίο υιοθετεί την άποψή του ότι τα Σκόπια πρέπει να αποκαλούνται “Μακεδονία” αφού “έτσι όλοι τα λένε”, πλην των “εθνικιστών” δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων! Στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στέκεται ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, πρώην δημοσιογράφος και προσφάτως διορισμένος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Στον λογαριασμό του στο twitter σχολίασε το θέμα Μουζάλα, ο…σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ματθαίος Τσιμιτσκάκης.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε πλήν εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί».



Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ωστόσο ότι…δεν φημίζεται για την πυγμή του… καθώς το tweet λίγο αργότερα “κατέβηκε”.

Και ο Κουράκης στηρίζει Μουζάλα…

«Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στο σάλο που έχει ξεσπάσει με τηνδήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς, όπως επισήμανε αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

Μάλιστα, επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου» είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, είπε ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν η Ελλάδα θα πρέπει να «κρατάει μικρό καλάθι», με δεδομένο, όπως υπογράμμισε ότι πολλές χώρες έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην ΕΕ είναι υπερβολικές.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε υπερβολικές και τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές και το ΔΝΤ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και της ελάφρυνσης του χρέους, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία –όπως είπε- η χώρα και οι πολίτες κόβουν από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

O Φίλης καλύπτει Μουζάλα

“Κάλυψε” τον Γ. Μουζάλα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος μετείχε στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι επρόκειτο για μια «ατυχή λέξη» η χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ και πως το θέμα συζητά ο Πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο.

Για να προσθέσει: «Παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής το βασικό ζήτημα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Η αναφορά περί κυβερνητικής συνοχής προφανώς εστιάζεται στο βέτο που έθεσε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για το πρόσωπο του Γ. Μουζάλα. Μάλιστα, ερωτηθείς για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».

Ο υπουργός Παιδείας είπε πως για τον Γιάννη Μουζάλα, «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1821
    Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου διοικητού Καλαβρύτων.
  • 1926
    Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών.
  • 1936
    Πεθαίνει στην Γαλλία ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Φίλοι - Συνεργάτες