Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ο όρος «Μεγάλη Αλβανία» «προοδευτικοποιείται» και γίνεται «Φυσική Αλβανία» με τα ίδια όμως εδάφη στο στόχαστρο

Ανένταχτος Πατριώτης
Αναρτήθηκε από: Ανένταχτος Πατριώτης
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, 15:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ ο Ντανάι έστειλε επιστολή στις κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Ελλάδας με την οποία ζητάει να παραχωρήσουν εδάφη των χωρών τους «για να επιτευχθεί η ένωση όλων των Αλβανών».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής απέστειλε ο Ντανάι στην εφημερίδα «Dan» του Μαυροβουνίου και το αναδημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων BETA, το οποίο επικαλείται το «Έθνος».

Στην επιστολή αυτή ο Ντανάι δηλώνει αντιφασίστας γι αυτό και απορρίπτει, όπως αναφέρει, τον όρο «Μεγάλη Αλβανία» και μιλάει για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» ως «αποτέλεσμα του δικαιώματος, των Αλβανών που ζουν στις γειτονικές χώρες, στην αυτοδιάθεση». Τρία πουλάκια κάθονται…

Ο Ντανάι ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η διεθνής κοινότητα, επιθυμώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αρχίζει πλέον να κατανοεί την ανάγκη ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος». Εκτιμά δε ότι με την ύπαρξη της «Φυσικής Αλβανίας» θα δημιουργηθεί, γεω-στρατηγικά, μία νέα τάξη πραγμάτων.

«Η δημιουργία της ΄΄Φυσικής Αλβανίας΄΄ θα σηματοδοτήσει την αντικατάσταση του άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας από το τρίγωνο Βελιγραδίου – Τιράνων – Αθήνας που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση του Κοσόβου και των άλλων αλβανικών περιοχών με τη μητέρα πατρίδα» αναφέρει στην επιστολή του προς τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών ο Κότσο Ντανάι.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (20 Νοεμβρίου)
  • 1821: Πρώτη Εθνική Συνέλευση, αρχικά στο Άργος και εν συνεχεία στην Επίδαυρο.
  • 1912: Συνάπτεται 15ήμερη ανακωχή μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις κυβερνήσεις Σερβίας και Μαυροβουνίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved