Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Πομάκοι Θράκης: Η Τουρκία μάς επιβάλλει πολιτιστική γενοκτονία! (Βίντεο)

4 Απρ, 15:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
«Άθλια επίθεση της Τουρκίας διά του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, με στόχο να παρουσιάσει όλους τους Πομάκους ως Τούρκους», αλλά και διαρκή άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Άγκυρας κατήγγειλε με πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της μόνης πομακικής εφημερίδας στην Ελλάδα Ζαγάλισα, Ιμάμ Αχμέτ.

«Οι Πομάκοι ζούμε μια πολιτιστική γενοκτονία που μας επιβάλλει η Τουρκία διά της βίας [...] Είμαστε ανάχωμα στον τουρκικό επεκτατισμό», είπε ο Ιμάμ Αχμέτ.

Μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι απέναντι», ο πρόεδρος του ΠΣ Πομάκων εξήγησε ότι καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να διασωθεί η πομακική ταυτότητα σε μια εποχή που το τουρκικό κράτος, διά των οργάνων του, επιχειρεί να ιδιοποιηθεί όλους τους μουσουλμάνους παρουσιάζοντάς τους ως Τούρκους.

«Είμαστε μουσουλμάνοι αλλά δεν είμαστε Τούρκοι. Είμαστε απόγονοι της αρχαίας φυλής των Αγριάνων. Πομάκοι έχουν πεθάνει για την Ελλάδα», εξήγησε ο Ιμάμ Αχμέτ.

Μίλησε επίσης για τα προβλήματα στα μειονοτικά σχολεία όπου διδάσκεται η τουρκική γλώσσα αλλά όχι η πομακική, την οποία τα Πομακόπουλα μιλούν στο σπίτι τους, για τους ψευτομουφτήδες που είναι όργανα του τουρκικού κράτους, για την προσπάθεια της Τουρκίας να διχάσει και να καλλιεργήσει έχθρες μεταξύ των μουσουλμάνων για να τους ελέγχει, αλλά και για τα σχολεία που ανοίγει ο Γκιουλέν στην περιοχή προκειμένου «να δημιουργήσει οπαδούς». Αναφέρθηκε επίσης με σκληρή γλώσσα στους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, ενώ κατήγγειλε αλλοίωση αποτελέσματος κατά τη διεξαγωγή εκλογών, καθώς εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μουσουλμάνοι που όμως κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία, έρχονται να ψηφίσουν στην Ελλάδα.Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πομάκων για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας μπορούν να αποκτήσουν συνδρομή στην εφημερίδα Ζαγάλισα (zagalisa.gr)

*Στην φώτο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1143
  Ο Μανουήλ Α΄ Κομνηνός διαδέχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας τον πατέρα του Ιωάννη Β΄.
 • 1821
  Οι Ι. Διοβουνιώτης και Αθ. Διάκος πολιορκούν το φρούριο της Μενδενίτσας Φθιώτιδος.
 • 1822
  Μάχη στο Καστέλλι Χανίων και νίκη των Κρητών επαναστατών.
 • 1827
  Οι Κριεζής, Σωτηρίου και Θέγκας πυρπολούν 8 δικάταρτα τουρκικά πλοία στον Βόλο.
 • 1854
  Θεσσαλοί επαναστάτες νικούν 1.700 Τουρκαλβανούς στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.
 • 1941
  Το οχυρό Αρπαλούκι εγκαταλείπεται από την φρουρά του, η οποία υποχωρεί προς τον ποταμό Στρυμόνα.

Φίλοι - Συνεργάτες