ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ξηλώστε το μνημείο του Κεμάλ από το Σίδνεϊ! Εκστρατεία κατά της προκλητικής ενέργειας!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 3 Μαρτίου 2015, 19:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά της ανέγερσης μνημείου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ ξεκίνησε ο αγγλόφωνος ερευνητικός ιστότοπος greek-genocide.net, που ασχολείται με την τεκμηρίωση της Γενοκτονίας κατά κύριο λόγο των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής.

Το μνημείο για τον Κεμάλ ανεγέρθη στο Hyde Park του Σίδνεϊ και εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Το σημείο ανέγερσής του, μάλιστα, είναι δίπλα σε ένα Ηρώο μείζονος σημασίας για τους Αυστραλούς. Ο ιστότοπος καλεί τον κόσμο να υπογράψει μια επιστολή διαμαρτυρίας όπου διατυπώνεται επιχειρηματολογία κατά της επιλογής της κυβέρνησης της Νότιας Νέας Ουαλίας να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο μνημείο (κόστισε περίπου 30.000 δολάρια Αυστραλίας). Δεν είναι μόνον κάποιες από τις ειδεχθείς πράξεις του Κεμάλ που καταγράφονται, τα εγκλήματά του κατά των χριστιανικών πληθυσμών· καταγράφονται επίσης και στρεβλώσεις αναφορικά με τη στάση του Κεμάλ απέναντι στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες (ANZAC*), που έπεσαν στη μάχη της Καλλίπολης.



O επικεφαλής του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την 100ετία της ΑΝΖΑC αντιστράτηγος Γκιλέσπι, η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στο Σίδνεϊ Σεϊντά Χανμπάι Άρτσα και ο υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων της Νέας Νότιας Ουαλίας Βίκτορ Ντομινέλο

Επιγραφή στο μνημείο υποτίθεται ότι αποτυπώνει... συγκινητικά λόγια του Κεμάλ από ομιλία του το 1934, που φέρεται να συμπονά και να παρηγορεί τις μητέρες των Αυστραλών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το μνημείο αυτό ανταποδίδει για τα εμπνευσμένα λόγια του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» είπε χαρακτηριστικά στην τελετή εγκαινίων ο υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων της Νέας Νότιας Ουαλίας Βίκτορ Ντομινέλο. Στον «σπουδαίο ηγέτη» που «σφυρηλάτησε την αμοιβαία φιλία Αυστραλίας-Τουρκίας» αναφέρθηκε και η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στο Σίδνεϊ Σεϊντά Χανμπάι Άρτσα. Για τα εγκλήματα του Κεμάλ, προφανώς, ουδεμία αναφορά.

Η επιστολή προς τους φορείς της Αυστραλίας είναι γραμμένη στα αγγλικά και το pontos-news.gr την παραθέτει σε δική του μετάφραση.

*ΑΝΖΑC είναι το ακρωνύμιο του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών που μετείχε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία της Καλλίπολης το 1915. Με την ίδια επωνυμία υπήρξαν και μεταγενέστερα στρατιωτικές μονάδες. Στη μνήμη των στρατιωτών της ΑΝΖΑC που σκοτώθηκαν έχε καθιερωθεί ημέρα μνήμης, η ΑΝΖΑC Day, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου και στις δύο χώρες, καθώς αυτή η μέρα του 1915 ήταν η πρώτη της απόβασης στη χερσόνησο της Καλλίπολης.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Μαρτίου)
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την κωμόπολη των Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved