Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αμφίπολη: Μία ανάσα από την αποκάλυψη του μυστικού

Αμφίπολη: Μία ανάσα από την αποκάλυψη του μυστικού

Το αργότερο αύριο αναμένεται να φανεί αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο δάπεδο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Δεν έχει αποκαλυφθεί ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό» είπε η κυρία Μενδώνη και προσέθεσε: «Δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος».

Μιλώντας στον Σκάι, η γγ. του ΥΠΠΟΑ έκανε λόγο για μνημείο εξέχον και μοναδικό. «Είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου προ Χριστού αιώνα» είπε η κ. Μενδώνη, εκτιμώντας ότι αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved