Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ανακαλύφθηκε αρχαίο αμφιθέατρο στη Σμύρνη

Λυκάων Απόλλωνος
Αναρτήθηκε από: Λυκάων Απόλλωνος
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, 15:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Εντελώς τυχαία, κατά την κατεδάφιση παλαιών σμυρναίικων οικιών ανακαλύφθηκαν τεράστιοι τετραγωνισμένοι ογκόλιθοι που οι εργασίες ανασκαφής έφεραν στο φως ένα αρχαίο αμφιθέατρο παρόμοιο με αυτό της Εφέσου.

Το αποτέλεσμα των κατεδαφίσεων ήταν εκπληκτικό, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, στη Σμύρνη, κρύβονταν ένα τεράστιο θέατρο που ο δήμος, σήμερα, φιλοδοξεί- όταν αποκατασταθεί- να το χρησιμοποιήσει για παραστάσεις και συναυλίες.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έχει εκδοθεί, ήδη, η απαλλοτρίωση έκτασης 12.900 τετραγωνικών μέτρων, ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η έκταση του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

Μέχρι στιγμής, 137 τίτλοι ιδιοκτησίας που καλύπτουν μία έκταση 11.115 τ.μ. έχουν αγορασθεί και έχουν κατεδαφισθεί 175 κτήρια.

Σύμφωνα με τη δικαστική διαδικασία, άλλα 15 κτήρια στην περιοχή είναι στον προγραμματισμό απαλλοτρίωσης.

Επισημαίνεται ότι οι Αυστριακοί αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι, Ότο Μπέργκ και Ότο Βάλτερ είχαν επισημάνει ότι στην περιοχή υπάρχει ένα αρχαίο θέατρο ήδη από το 1917 και 1918.

Οι δύο ερευνητές επικαλούνταν μαρτυρίες Ελλήνων συγγραφέων που είχαν αναφορά για το Θέατρο της Σμύρνης, για το οποίο σημείωναν ότι ήταν χωρητικότητας 16.000 ατόμων και ότι είχε τα χαρακτηριστικά των θεάτρων της ελληνιστικής- ρωμαϊκής εποχής.

Μάλιστα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι στο Θέατρο αυτό, μαρτύρησε ο Άγιος Πολύκαρπος από τη Σμύρνη, κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, δηλαδή την περίοδο που θρησκεία του ρωμαϊκού κράτους ήταν η αρχαία ελληνική θρησκεία στη ρωμαϊκή της έκφραση, ένα γεγονός το οποίο δηλώνει- γράφουν οι συγγραφείς- ότι το θέατρο γνώρισε τραγικά ιστορικά γεγονότα, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστευέτε ότι με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για την χώρα μας;;;:
Σαν Σήμερα (1 Φεβρουαρίου)
  • 1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
  • 1869: Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
  • 1918: Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
  • 1956: Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved