Ανάστατη η υφήλιος! Οι Βρετανοί τεμαχίζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα προκειμένου να τα μεταφέρουν σε άλλη αίθουσα!!! Παγκόσμια κατακραυγή για το άνευ προηγουμένου ανοσιούργημα!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Σοκ σε όλη την υφήλιο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείο να τεμαχίσει, ΝΑΙ, ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕΙ τα γλυπτά του Παρθενώνα προκειμένου να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη αίθουσα του κτιρίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας έκθεσης.

Και είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό το γεγονός πως όσες φορές έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη “φθορά από τη μετακίνηση”, ενώ οι ίδιοι οι Βρετανοί δεν διστάζουν ακόμη και να τα τεμαχίσουν, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί, κατά του Ελληνικού πνεύματος αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού, και με τον φερόμενο ως Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, να παίζει με τα κουβαδάκια του σε κάποια παραλία!!!

Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του ’60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.

Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1829: Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
  • 1914: Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
  • 1943: Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία. Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
  • 1946: Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet