Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
Τελευταία Νέα

«Πρόμαχος»: Ξεκινά η προβολή της ταινίας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα – Βίντεο

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, 12:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Η ταινία «Πρόμαχος» των ελληνοαμερικανών αδελφών Βούρχις, που είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου και βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία, συμπαραγωγή Ελλάδας - Αγγλίας – Γαλλίας, έχει διεθνή διανομή:

Τζιανκάρλο Τζιανίνι - ερμηνεύει τον διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης - Πολ Φρίμαν, Μάικλ Μπερν και τους Έλληνες ηθοποιούς, Γιώργο Χωραφά, Γιώργο Βογιατζή, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ειρήνη Κατσαρού, Κέλλυ Ελευθερίου, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκη, Θοδωρή Κατσαφάδο, Γιάννη Μόρτζο, Σπύρο Φωκά, Παντελή Κοντογιάννη.

Αποδείξεις για την παράνομη κατοχή τους:

Το φιλμ είναι η ιστορία αγάπης δύο Ελλήνων δικηγόρων οι οποίοι αγωνίζονται για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.Οι δύο νομικοί κινούνται δικαστικά εναντίον του Βρετανικού Μουσείου και φτάνουν μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν ότι τα έγγραφα του Έλγιν ήταν πλαστά και τα Γλυπτά περιήλθαν παράνομα στο βρετανικό κράτος –δηλαδή, είναι απλά, κλεμμένα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε παρόντα χρόνο, με φόντο την Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου -στην ταινία υπάρχουν σκηνές με διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών:

Τους δύο δικηγόρους ενσαρκώνουν ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός Παντελής Κοντογιάννης, με καταγωγή από τη Χίο, ο οποίος ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες και η Κασσάνδρα Βογιατζή (κόρη του ηθοποιού Γιώργου Βογιατζή και της Ιταλίδας τηλεοπτικής σταρ, Νάντια Κασίνι).

Ο Παντελής Κοντογιάννης - ο οποίος εγκατέλειψε τη νομική για την υποκριτική - ερμηνεύει τον Ανδρέα, ο οποίος συγκεντρώνει αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι τα έγγραφα που επέτρεψαν την πώληση των Μαρμάρων στο Βρετανικό κοινοβούλιο το 1816, είναι πλαστά. Ολα αυτά συμβαίνουν με φόντο την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης του 2011.

Γυρίσματα σε Παρθενώνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη:

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Αθήνα, το μουσείο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα (χρειάστηκε ειδική άδεια από το ΚΑΣ), συνεχίστηκαν στην Καβάλα και την Αίγινα και ολοκληρώθηκαν έπειτα από περίπου τρεις μήνες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;;;:
Σαν Σήμερα (11 Δεκεμβρίου)
  • 1905: Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
  • 1942: Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved