Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
BBC: H Αμφίπολη αποσπά τους Έλληνες από την οικονομική κρίση

BBC: H Αμφίπολη αποσπά τους Έλληνες από την οικονομική κρίση

Με τίτλο «Οι Έλληνες γοητεύονται από τον τάφο της αλεξανδρινής εποχής στην Αμφίπολη», το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι «η ανακάλυψη ενός τεράστιου τάφου -  που χρονολογείται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου – στην βόρεια Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους Έλληνες, αποσπώντας τους την προσοχή από την δεινή οικονομική κρίση».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στο BBC τόνισε: «Παρακολουθούμε με δέος και βαθειά συγκίνηση την ανασκαφή της Αμφίπολης. Είναι ένα ταφικό μνημείο μοναδικών διαστάσεων και εντυπωσιακής καλλιτεχνικής μαεστρίας. Τα πιο όμορφα μυστικά είναι κρυμμένα ακριβώς κάτω από τα πόδια μας».

«Η αρχαιολογική αποστολή διατηρείται σε απόσταση από τους δημοσιογράφους και τους τουρίστες που συρρέουν καθημερινά στην περιοχή μέσω ενός χωματόδρομου από το κοντινό χωριό Μεσολακκιά», αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ του BBC, προσθέτοντας πως  «η ανασκαφική ομάδα δεν έχει κάνει την παραμικρή ανακοίνωση που να αναφέρεται στην ταυτότητα του “ενοίκου”».

«Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν στο ότι η μεγαλοπρέπεια του τάφου σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί για σημαντικό πρόσωπο, ίσως για μέλος της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου – της μητέρας του Ολυμπιάδας ή της συζύγου του Ρωξάνης  ή για κάποιον επιφανή Μακεδόνα. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κενοτάφιο. Τις απαντήσεις θα δώσει μόνο η ομάδα των αρχαιολόγων της ανασκαφής», τονίζει το ρεπορτάζ.

«Ο τύμβος έχει συνεπάρει τους Έλληνες» γράφει το israelinews.co με τη σειρά του, φιλοξενώντας το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο «ταξίδεψε» και στη μακρινή Αυστραλία και την ιστοσελίδα australianews.

Το Discovery ανέφερε ότι «δύο πανέμορφες, σμιλεμένες με εξαιρετικές λεπτομέρειες γυναικείες μορφές, που ονομάζονται Καρυάτιδες, αποκαλύφθηκαν στον μυστηριώδη τύμβο της Αμφίπολης, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved