Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: «Ο ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΕΚΡΟΣ 1,60μ κρύβει το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης - Δείτε ποιος είναι...»

5 Μάρ, 17:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Την Κυριακή  1/3/2015 η κα Περιστέρη σε μια συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News εκτός από την γενική της τοποθέτηση πάνω στο θέμα του Τάφου της Αμφίπολης έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία.

Συγκεκριμένα είπε  ότι : "Ποιός είναι ο κύριος νεκρός ; Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι σκελετικού υλικού από τον νεκρό που βρέθηκε πιο χαμηλά από τους υπόλοιπους, δηλαδή κοντά στο δάπεδο, και ανήκει σε ένα κοντούλη 1,60μ......"

Η πληροφορία αυτή είναι, κατά την εκτίμηση μας πολύ σημαντική, διότι πολύ πιθανόν επιβεβαιώνει το σκεπτικό μας ότι, ο κύριος νεκρός δεν είναι γυναίκα και ότι πολύ πιθανόν ο ύψους 1,60μ νεκρός να αποτελεί και τον κύριο νεκρό μιας και αυτός είναι που βρέθηκε στο δάπεδο σχεδόν του ταφου και μάλιστα το σκελετικό υλικό του νεκρού αυτού είναι μεγάλο.

Συγκεκριμένα στις 21/1/2015 είχαμε εκτιμήσει ότι :

"Συμπερασματικά, ΙΣΩΣ η κατάσταση να διαμορφώθηκε ως εξής:

Κατασκευάζεται ο τάφος για να υποδεχθεί την ή τις σορούς των νεκρών που μετεφέρθησαν από αλλού για να ενταφιασθούν. Ενταφιάζονται τα οστά του ή των ανδρών στον κιβωτιόσχημο τάφο και κλείνεται με το δάπεδο από πωρόλιθους.

Στον Θ3 τοποθετείται ως παραπλανητική ταφή η σορός της γυναίκας.

Δεν τοποθετούνται κτερίσματα ως στοιχείο της σκηνοθεσίας περί συληθέντος τάφου.

Ο τάφος επιχώνεται και σφραγίζεται.

Κάποια στιγμή αρκετά αργότερα  λόγω κάποιου σεισμού σπάει το δάπεδο εκ πωρολίθων (ίσως από την πτώση της θύρας του 1,5 τόνου πάνω του)  και πωρόλιθοι και χώμα πέφτουν πάνω στον κιβωτιόσχημο τάφο, καταστρέφεται το σκέπασμα του και οστά και χώματα πέφτουν μέσα του, με αποτέλεσμα να δίνεται η εικόνα που αντικρύζουμε σήμερα"

Ως διευκιρίνιση δε, σε απάντηση   ερωτήσεων  κάποιων φίλων του ιστολογίου δώθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις (21/1/2015, 08:35μμ):

"Με αναμόχλευση εννοούν ότι τα οστά βρέθηκαν ανακατωμένα μέσα στο χώμα.

Η ανακατωσούρα αυτή δεν συνέβη από τον σεισμό per se αλλά επειδή, από ό,τι υποψιάζομαι, το δάπεδο του Θ3 έσπασε είτε λόγω πτώσης της θύρας από σεισμό πάνω του είτε και μόνο από τον σεισμό (μην ξεχνάμε ότι έχουμε καταγεγραμμένο σεισμό στην περιοχή 6,9 ρίχτερ), είτε όμως και κατά την επίχωση.

Φαίνεται ότι ίσως το δάπεδο δεν άντεξε το βάρος του χώματος που βρισκόταν πάνω του.

Πολυ σωστά η ΔΕΛΦΙΚΗ λέει οτι "το δάπεδο από πωρόλιθο δεν ήταν συμπαγές ,αποτελούνταν από μεγάλα κομμάτια και ήταν εύκαμπτο", πράγμα που σημαίνει ότι για κάποιον λόγο (βάρος υπερκείμενου χώματος ή/και σεισμός)να καταρρεύσει με αποτέλεσμα όλα να πέσουν στο από κάτω κενό των 2,5 μέτρων περίπου.

Με οποιαδήποτε πάντως αιτία, το δάπεδο του Θ3 σπάει και έτσι πέφτουν χώματα, πέτρες, κόκκαλα και κομμάτια ογκολίθων στο κενό από ύψος 2,5 μέτρων περίπου πάνω στον κιβωτιόσχημο τάφο.

Κατά την πτώση δεν φτάνουν όλα στο έδαφος ταυτόχρονα, αλλά προκαλείται μια ανακατωσούρα από χώματα, πέτρες και οστά ώστε όταν τελικά το σύστημα ηρεμεί μας δίνει την εικόνα που ξέρουμε.

Το σκέπασμα του κιβωτιόσχημου τάφου σπάει και όλος ο χώρος γεμίζει με χώματα και αυτό έχει ως απότέλεσμα να κατέβει το ύψος του χώματος μέσα στον Θ3 και τελικά να φαίνεται ότι η επιφάνεια του χώματος είναι πιο κάτω από την επιφάνεια του χώματος των δύο άλλων θαλάμων.

Το κεφάλι της νεκρής και η κάτω γνάθος παρέμειναν στον Θ3 όπου και βρέθηκαν.

Θυμίζω ότι το ύψος της ορθομαρμάρωσης του ορύγματος ήταν μεγαλύτερο από το βάθος του ορύγματος, πράγμα που παρατήρησε η κα Παλιαδέλη, όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση, και μάλιστα είχε πει ότι όπως προεξείχε η ορθομαρμάρωση πολύ πιθανόν να σχηματιζόταν σαν ένα είδος τραπεζιού όπου εκεί θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί τα κτερίσματα.

Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι όπως προεξείχε η ορθομαρμάρωση σχηματιζόταν η κλίνη πάνω στην οποία είχε τοποθετηθεί η νεκρή μαζί (πολύ πιθανόν) με το νεκρό βρέφος και ίσως με κάποιους από τους άλλους νεκρούς.

Τα ζώα σίγουρα θα υπήρχαν μέσα στον Θ3.

Έτσι λοιπόν όταν κάποιος έμπαινε στον Θ3 θα έβλεπε ένα νεκρό σώμα (ή σκελετό) ενηλίκου, ένα σώμα ή σκελετό βρέφους, όπως ίσως και άλλους νεκρούς και ζώα.
Και αυτά ήταν ακριβώς πάνω από το δάπεδο, κάτω από το οποίο ήταν ο κρυμμένος κιβωτιόσχημος τάφος!

Απίθανο να σκεφτεί ότι υπήρχε κάτι άλλο από κάτω.

Θα έπρεπε να ξηλώσει όλη την νεκρική κλίνη (πέτρινη ή μαρμάρινη, δεν έχω καταλάβει τι ήταν ακριβώς).

Θα έβλεπε επίσης ότι θα έλειπαν τα κτερίσματα και θα θεωρούσε προφανώς ότι στον τάφο αυτό ήλθε δεύτερος και δεν θα έψαχνε παρακάτω.

Η αν υπήρχαν κτερίσματα θα τα έπαιρνε και θα έφευγε.

Κατ΄εμέ κτερίσματα δεν υπήρξαν ποτέ, η απουσία τους όπως και η τοποθέτηση νεκρών στον Θ3 είναι μέρος της ιδιοφυούς σκηνοθεσίας για την προστασία του ή των νεκρών.

Τείνω να καταλήξω ότι στον κιβωτιόσχημο τάφο ήταν μόνο ένας νεκρός (μέσα στο φέρετρο του) και οι υπόλοιποι νεκροί ευρίσκοντο όλοι στον Θ3.

Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Όλοι (ΤΗΛΕ-αρχαιολόγοι, δημοσιογράφοι και πολλοί από εμάς) κάνουν σαν να μην υπάρχει η επίχωση, όπως επίσης και την απουσία και των υπολοίπων κρανίων.

Η ύπαρξη της επιχώσεως και μόνον, ιδίως τώρα που ανακοινώθηκε ότι τα οστά είναι ανακατωμένα με τα χώματα για εύρος 2,6μ(!), κάνει ξεκάθαρο κατά την γνώμη μου ότι δεν υπήρξε ποτέ τυμβωρυχία και ότι η επίχωση έγινε ταυτόχρονα με την ταφή.

Η απουσία των κρανίων επίσης δείχνει δευτερογενή ταφή, βέβαια μπορεί τα κομμάτια τους να βρίσκονται στα υπόλοιπα 400 οστά, πράγμα όμως που δεν αλλάζει σε τίποτα την σκηνοθεσία.

Θα δούμε τι θα μας πουν στις επόμενες ανακοινώσεις.

Πάντως σίγουρα έχουν και άλλα στοιχεία τα οποία βγάζουν μόνο όταν στριμώχνονται.

Η Περιστέρη δεν έχει λόγο να πει κάτι σε αυτήν την φάση. Σίγουρα περιμένει τα αποτελέσματα των ανθρωπολόγων, γεωλόγων και των άλλων επιστημόνων και με βάση αυτά να εκτιμήσει τα ευρήματα της".

(βλέπε: Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ;)

Νομίζω λοιπόν ότι η κα Περιστέρη είπε τώρα αυτό που ήθελε να πει!

Η πληροφορία που μας δίνει τώρα η κα Περιστέρη δεν επιβεβαιώνει βεβαίως την υπόθεση μας, αλλά δρα ενισχυτικά σε αυτήν. Έτσι η υπόθεση εργασίας μας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο "κοντούλης νεκρός" ύψους 1,60μ  είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος νεκρός, η δε κατάσταση του ταφικού θαλάμου μπορεί ασφαλέστατα να ερμηνευθεί με την υπόθεση μας (πάντα βέβαια με βάσει τα γνωστά δεδομένα).

Αν τώρα συνδυασθεί το γεγονός ότι ο κύριος νεκρός είναι άνδρας 1,60μ ύψους, με την μέχρι τώρα υπόθεση μας για τον σκοπό της κατασκευής ενός τέτοιου τάφου, και για  την ταυτότητα του νεκρού του Τάφου της Αμφίπολης, ότι ο νεκρός πολύ πιθανόν να είναι ο Αλέξανδρος, βλέπουμε ότι τα δεδομένα από την συνέντευξη είναι πολύ ενθαρρυντικά και φυσικά, οι νεώτερες ανακοινώσεις που θα γίνουν αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες