Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Βρετανική πρόκληση: Τα μάρμαρα δεν έχουν κλαπεί... μας ανήκουν!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, 22:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY MAIL

Είναι πρώτο θέμα σε Ελλάδα και εξωτερικό... Σαν να πρόκειται για μια συνάντηση κορυφής δυο ηγετών σε ψυχροπολεμική κατάσταση... ή έστω σαν να συναντιούνται Ομπάμα - Πούτιν.

Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα, η διαμονή της στη Μεγάλη Βρετάνια, η δημοσιογράφική κάλυψη της επίσκεψης από 200 δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ έχει προκαλέσει τον αντίπαλο... Η Daily Mail σε απαξιωτικό και άκρως προκλητικό δημοσίευμα τόσο για την Αμάλ όσο και για τους Έλληνες γράφει προσπαθώντας να χτίσει δήθεν βρετανική γραμμή άμυνας με επιχειρήματα ευτελή: «Στην Αθήνα σήμερα νομίζει κανείς πως πραγματοποιεί επίσκεψη κάποιος κορυφαίος ηγέτης».

Επιχειρεί να υποβαθμίσει την Αμάλ, τους συνεργάτες της ακόμα και την ελληνική κυβέρνηση γράφοντας πως «κάθε ελληνική κυβέρνηση που έχει πρόβλημα βρίσκει ένα θέμα που αγγίζει την εθνική υπερηφάνια».

Και ακόμα κι αν η υπερβολή που έχει δοθεί στην επίσκεψη σχολιάζεται αρνητικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας - με τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες του μενού ακόμα και το τι νούμερο παπούτσι φοράει η κ. Κλούνει-Αλαμουντίν κλπ- ωστόσο υπάρχουν όρια που για ακόμα μια φορά ο βρετανικός τύπος ξεπερνά.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα να και η τελευταία όμως που η Daily Mail έσπασε το φράγμα της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πετυχημένου χαμηλού επιπέδου ταμπλόιντ.

Η βρετανική εφημερίδα προκαλεί έναν ολόκληρο λαό υποστηρίζοντας πως μέχρι τη δεκαετία του '80 λίγοι Έλληνες γνώριζαν για το πού βρίσκονταν τα Ελγίνεια Μάρμαρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν έδιναν δεκάρα. «Τα τελευταία χρόνια όμως, η επιστροφή τους έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Έλληνες πολιτικούς που βλέπουν τα ποσοστά των κομμάτων τους να ανεβαίνουν, όταν προσπαθούν να τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια».

Και η πρόκληση δεν τελειώνει εδώ με την εφημερίδα να γράφει: «Οι Έλληνες δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα από την ομάδα που φιλοξενήθηκε στο Μεγάλη Βρετανία, στην περίπτωση που μια ομάδα Λονδρέζων δικηγόρων εμφανιστεί απέναντί τους. Αλλά, φυσικά, είναι όλοι εκεί για να δουν την κυρία Κλούνεϊ. Διότι, κατά τα άλλα, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς έστω και μια... γωνίτσα ανθρώπινων δικαιωμάτων (που άπτονται της ιδιότητας της Αμάλ Αλαμουντίν) σε αυτά τα μάρμαρα».

Το δημοσίευμα μάλιστα ισχυρίζεται πως «τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι νομική ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Δεν είχαν κλαπεί» και καταλήγει: «Προς το παρόν τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα παραμείνουν σε ένα παγκόσμιας κλάσης μουσείο, που ο καθένας μπορεί να τα επισκεφθεί, γιατί αν πάνε στην Ελλάδα, θα στεγαστούν σε ένα λιγότερο εντυπωσιακό μουσείο κάτω από την Ακρόπολη. Οι Έλληνες πολιτικοί μπορούν να συνεχίσουν το αγαπημένο τους... τροπάριο, που επιδοκιμάζεται ακόμη και από τους ηλίθιους της Αριστεράς, όσο ο καημένος Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για την κυρία Κλούνεϊ και φιλαράκια της».

Για την ιστορία: Τα μάρμαρα έχουν κλαπεί. Ανήκουν στην Ελλάδα... και σύντομα θα επιστρέψουν
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved