Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ... ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΒΑΖΕΙ Η ΜΕΝΔΩΝΗ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ...!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 22 Νοεμβρίου 2014, 21:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
- Δεν είναι ταριχευμένος ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο
- Βρέθηκαν οστά ακόμη και έξω από το “περίγραμμα” του ταφικού μνημείου
- Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ανθρωπολογική έρευνα που θα αποκαλύψει το φύλο και την ηλικία του νεκρού

Ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης δεν ήταν ταριχευμένος. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, βάζοντας “τέλος” επί της ουσίας, στα σενάρια ότι ο σκελετός ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο...

Η κ. Μενδώνη, τόνισε, επίσης, ότι οστά του σκελετού βρέθηκαν τόσο μέσα στο όρυγμα, όσο και έξω από αυτό, γεγονός που εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους ειδικούς.

Ο σκελετός, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο, είναι αμφίβολο ακόμη αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση dna.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την ανθρωπολογική έρευνα, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αναμένεται να δώσουν στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής του ανθρωπολογικού εργαστηρίου, το οποίο θα αναλάβει το έργο της εκπόνησης της ανθρωπολογικής μελέτης.

Επανέλαβε, πάντως, ότι οι επιστήμονες που θα αναλάβουν τη διαδικασία θα είναι Έλληνες.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved