ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Η αποκάλυψη του Βουλευτηρίου (πριν 2.400 έτη) της Αρχαίας Άσσου

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 25 Ιανουαρίου 2014, 00:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Το βουλευτήριο (ο χώρος πραγματοποίησης των συμβουλίων των πολιτών για να συζητήσουν διοίκηση, πολιτική και θέματα εμπορίου) που αποκαλύφθηκε στην αρχαία πόλη της Άσσου ιδρύθηκε πριν από 2.400 χρόνια στην Μικρά Ασία.

Η συγκεκριμένη πόλη είναι επίσης γνωστή για τη δεύτερη Ακαδημία του Πλάτωνα, η οποία φιλοξένησε ακόμα έναν επιφανή Έλληνα φιλόσοφο τον Αριστοτέλη, τον 4ο αιώνα πχ...

Η σπουδαιότητα της αποκάλυψης είναι μεγάλη και για αυτό το Πανεπιστήμιο Çanakkale και η ερευνητική ομάδα των αρχαιολόγων κάνουν προσεκτική και ουσιαστική εργασία.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία πόλη, Ν. Αρσλάν, ο οποίος είναι Ακαδημαϊκός Καθηγητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου δήλωσε, αυτά που ήδη γνωρίζουμε ότι δηλαδή το βουλευτήριο ως θεσμός για πρώτη φορά στήθηκε στο 5ο και 6ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα και η δημοκρατία γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλες Ελληνικές πόλεις.

Επίσης ότι τα πρώτα βουλευτήρια στην Μικρά Ασία σήμερα πιστεύεται ότι κτίστηκαν τον 2ο π.Χ. αιώνα, όπως αυτό στην Ελληνική Μίλητο, καθώς και ότι η έρευνα τα τελευταία χρόνια έφερε στο φως την επιγραφή του βουλευτηρίου στην Άσσο.

Τι έγραφε η επιγραφή; Ανέφερε από ποιον κτίστηκε το κτίριο του βουλευτηρίου. Συγκεκριμένα έγραφε «Το κτίριο στην Άσσο χτίστηκε από τον Λάδομο και τη σύζυγό του» μια οικογένεια όπου τα μέλη της οποίας ήταν από τα κορυφαία την εποχή εκείνη στην αρχαία πόλη και η οποία επιγραφή χρονολογείται στο τέλος του 4ου αιώνα πχ.

Η εξέταση μας δείχνει ότι σε αντίθεση με άλλα βουλευτήρια της Μικράς Ασίας, αυτά τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο σε αυτό το κτίριο, ενώ είναι κατασκευασμένα από πέτρα σε άλλα συγκροτήματα.

Επίσης θεωρεί ότι το αρχιτεκτονικό σχέδιό στο βουλευτήριο στην Άσσο έχει το πλησιέστερο παράδειγμα που είναι αυτό με την αγορά της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν διοίκηση, πολιτική και θέματα εμπορίου.

Ο επικεφαλής της ανασκαφής επίσης  δήλωσε ότι, ο επιφανής φιλόσοφος Αριστοτέλης θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τη σύσταση του βουλευτήριου στην Άσσο. Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Αριστοτέλης έμεινε στην Άσσο στα μέσα του 4ου αι.

Μπορούμε επίσης να πούμε ότι μια δεύτερη τύπου  Ακαδημία Πλάτωνος ιδρύθηκε επίσης εδώ. Το ένα είναι στην Αθήνα και το δεύτερο σκέλος είναι στην Άσσο. Χάρη σε αυτή την Ακαδημία, οι άνθρωποι της Άσσου έλαβαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη δημοκρατία στην Αθήνα.

Κατόπιν ο Αριστοτέλης έφυγε από την πόλη, η περιοχή καταλήφθηκε από τους Πέρσες και οι άνθρωποι δεν έχουν πια την ευκαιρία να μάθουν  τις γνώσεις  αυτές που προσφέρει μια ακαδημία για την πραγματική ζωή, με έναν τρόπο αρκετά ικανοποιητικό όπως στην Ακαδημία του Πλάτωνα.

Αλλά όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πάτησε το πόδι του στην Ιωνία οι άνθρωποι της Άσσου συνειδητοποίησαν τα δόγματα του Πλάτωνα και κατασκεύασαν  το πρώτο βουλευτήριο στην Μικρά Ασία.

Σημειώστε ότι το βουλευτήριο χρονολογείται πριν από 2.400 χρόνια, και συνέχισε ο επικεφαλής της ανασκαφής:

"Μπορούμε να πούμε ότι η Άσσος ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία που την διοικούσαν φιλόσοφοι"

Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com/2014/01/h-apokalypsh-tou-bouleuthriou-prin-eth-ths-arxaias-assou.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (14 Μαϊου)
  • 1643: Αποκεφαλισμός στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Μάρκου από την Κρήτη.
  • 1823: Νίκη των Ελλήνων επαναστατών στην Παναγιά Βόλου.
  • 1824: Αιγυπτιακή μοίρα υπό τον Χουρσίτ εμφανίζεται έξω από την Κάσο και την κανονιοβολεί.
  • 1854: Επιβάλλεται στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η ανάκληση των στρατευμάτων από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
  • 1918: Μάχη του Ραβινέ στο Μακεδονικό μέτωπο και νίκη του Ελληνικού Στρατού.
  • 1919: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αϊδίνιο της Μ. Ασίας.
  • 1920: Η Μεραρχία Σερρών εισέρχεται στην Κομοτηνή ενώ το 15ο ΣΠ αποβιβάζεται στην Αλεξανδρούπολη.
  • 1941: Η γερμανική αεροπορία αρχίζει σφοδρούς βομβαρδισμούς των λιμένων Ηρακλείου και Σούδας.
  • 1944: Ο Ιερός Λόχος, μαζί με Βρετανούς καταδρομείς, εξουδετερώνει τη γερμανική φρουρά του αεροδρομίου της Πάρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved