Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΣ» μας μεταφέρει στις αρχαίες πόλεις της βόρειας και της νότιας ΗΠΕΙΡΟΥ (Βίντεο)

Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΣ» μας μεταφέρει στις αρχαίες πόλεις της βόρειας και της νότιας ΗΠΕΙΡΟΥ (Βίντεο)

Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΣ» μας μεταφέρει στις αρχαίες πόλεις της βόρειας και της νότιας ΗΠΕΙΡΟΥ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ είχε το όνομά της πάντοτε συνδεδεμένο με τη μοίρα του ελληνισμού.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αδιαμφισβήτητης και συνεχούς ελληνικότητας δηλώνουν τα κατάστικτα με αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία εδάφη της. Εδώ έζησε και μεγαλούργησε ο ελληνισμός στο διάβα της ιστορίας.

Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην προϊστορική ΗΠΕΙΡΟ και στη συνέχεια κάνει λόγο για την αρχαία ΕΛΛΟΠΙΑ, σημερινή ΔΩΔΩΝΗ, και το περίφημο Μαντείο της.

Επίσης, παραθέτει μυθολογικά στοιχεία για την ΗΠΕΙΡΟ και αναφέρει πρόσωπα της μυθολογίας που συνδέονται με τον τόπο. Στην αφήγησή του χρησιμοποιεί αρχαίες πηγές από τον ποιητή ΗΣΙΟΔΟ, τον φιλόσοφο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, τους Λατίνους ποιητές ΟΒΙΔΙΟ και ΒΙΡΓΙΛΙΟ, τον περιηγητή και γεωγράφο ΠΑΥΣΑΝΙΑ. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από περιοχές της ΗΠΕΙΡΟΥ, όπως η ΔΩΔΩΝΗ και το ΒΟΥΘΡΩΤΟ.

Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved