Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Καργάκος: Στη Μακεδονία ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου!

Καργάκος: Στη Μακεδονία ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου!

«Ο Αλέξανδρος υπάρχει παντού, αρκεί να σας πω ότι βρήκα τέσσερις σπάνιες εικόνες του Αλεξάνδρου σε ένα χειρόγραφο αρμενικό του 16ου αιώνα, το οποίο ήταν αντιγραφή από ελληνικό χειρόγραφο του 5ου αιώνα». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μιλώντας στον RealFm 97,8.

«Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο Αλεξαντροπόλ -δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξανδρο τον δικό μας, αλλά έχει με μία αυτοκράτειρα- σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το πιο πολυτελές, έχει ένα γλυπτό το οποίο παριστάνει τον Αλέξανδρο με την ακολουθία του και να τον υποδέχονται Αρμένιοι, Ιρανοί και Ρωμαίοι, παρακαλώ, ως ελευθερωτή!», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

«Επί τρεις μήνες, η Αμφίπολη μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού. Ο λαός μας έπαψε να ελπίζει στους ζωντανούς και περιμένει, προφανώς, τη σωτηρία του από τους νεκρούς.»

«Διότι η ζωή είναι εν τάφω, ενώ ο τάφος έγινε δική μας ζωή. Αυτό είναι ένα πολιτικό μήνυμα που καλό θα είναι να το εισπράξουν οι πολιτικοί μας.»

«Εγώ προσωπικά, από εικοσαετίας και πλέον, είχα ένα προαίσθημα ότι τα λείψανα του Αλεξάνδρου πρέπει να είχαν μεταφερθεί στη Μακεδονία. Πιθανώς κατά επιθυμία του ιδίου».

«Εγώ επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου, αυτός θα είναι στη Μακεδονία, και για κάποιους ειδικούς λόγους, πιστεύω ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη»
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved