Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ναός της Δήμητρας στη Σικελία

Λυκάων Απόλλωνος
Αναρτήθηκε από: Λυκάων Απόλλωνος
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, 14:00
Κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα
Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως κατάλοιπα ναού στην αρχαία ελληνική αποικία του Σελινούντα (Σικελία). Στο εσωτερικό του ναού, βρέθηκαν ευρήματα που βοήθησαν στην ερμηνεία του κτιρίου: ένα αφιέρωμα στη θεά Δήμητρα, ένας μικρός οστέινος αυλός που χρονολογείται στο 570 π.Χ., ένα μικρό κορινθιακό αγγείο.

Τα ευρήματα αυτά βοήθησαν επίσης στη χρονολόγηση του ναού στον 6ο αιώνα π.Χ. Αυτό σημαίνει ότι ίσως πρόκειται για τον αρχαιότερο ναό στη θέση του Σελινούντα.

Τα αντικείμενα αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Clemente Marconi από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού και Ταυτότητας του Σελινούντα και το Αρχαιολογικό Πάρκο του Σελινούντα. Η ομάδα ταύτισε επίσης τα σωζόμενα τμήματα κεντρικής κιονοστοιχίας του ναού αλλά και θραύσματα κεραμικής που βρέθηκαν στο χώρο και ανάγονται στο 650 π.Χ., συμπεριλαμβανομένου ενός αγγείου με παραστάσεις ζώων σε βοσκή.

Η έρευνα της ομάδας επιβεβαιώνει εξάλλου υποθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν για την ιστορία και την ηλικία του ναού. Ιδιαίτερα σημαντική, κατά τους επιστήμονες, ήταν η ανακάλυψη του αυλού, που υποδηλώνει την τέλεση μουσικών και χορευτικών παραστάσεων που σχετίζονταν με τη λατρεία της θεάς Δήμητρας. Παρόμοιες παραστάσεις συναντάμε σε πολλά κορινθιακά αγγεία της περιοχής.

Παρ’ όλα αυτά, οι ερευνητές ελπίζουν να καταλήξουν σε ακόμη περισσότερα συμπεράσματα όσον αφορά τις διαστάσεις και την ακριβή χρονολόγηση του ναού.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;;;:
Σαν Σήμερα (30 Δεκεμβρίου)
  • 1818: Σφαγή από τους Τούρκους στη Θεσσαλία του νεομάρτυρα Γεδεών από την Δημητριάδα.
  • 1822: Μάχη στην Άμφισσα και κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους.
  • 1950: Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας εγκαθίσταται αμυντικώς στην ζωτική περιοχή Κιούμκο-Ρι, κοντά στη Σεούλ.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved