Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Οι τύποι από το National Geographic ισχυρίζονται πως είναι βέβαιο ότι θα βρούμε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι μόνο!!!

12 Σεπτ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η ύπαρξη των νέων συγκλονιστικών τεχνολογιών διευρύνουν τις δυνατότητες των ερευνητών και των αρχαιολόγων, να ανακαλύψουν ανεξερεύνητα μέρη της παγκόσμιας ιστορίας τα οποία αποτελούν μέχρι και σήμερα μυστήριο.

Το National Geographic ζήτησε από τον αρχαιολόγο Φρέντρικ Χιέμπερτ να κάνει μία πρόβλεψη των ανακαλύψεων και των ιστορικών μυστηρίων που πρόκειται να διαλευκανθούν στον αιώνα που διανύουμε – και οι απαντήσεις του είναι μάλλον αισιόδοξες.

1. Θα ανακαλύψουμε άγνωστες πόλεις ή ακόμα και πολιτισμούς στην Κεντρική και Νότια Αμερική

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν πλέον ανίχνευση φωτός και κυμάτων για να δουν κάτω από τα πυκνά φυλλώματα της ζούγκλας σε μέρη όπως η Ονδούρα και το Μπελίζ και να εντοπίσουν οικισμούς που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.

2. Θα βρούμε τους τάφους του Τζένγκις Χαν και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τεχνολογίες όπως το ραντάρ διάτρησης εδάφους (GPR) δίνουν το προνόμιο στους αρχαιολόγους να δουν κάτω από τη γη χωρίς σκάψιμο τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» επισημαίνει ο Χιέμπερτ.

3. Θα μπούμε στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν το σημείο ταφής του Qin Shi Huang Di, που περιβάλλεται από τους πολεμιστές τερακότα, ωστόσο δεν έχουν μπει μέσα, φοβούμενοι ότι μπορεί να τον καταστρέψουν. «Πλέον τα εργαλεία τηλεπισκόπησης, όπως το GPR και τα μαγνητόμετρα, μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα της εσωτερικής δομής, ενώ μικρές ρομποτικές συσκευές μπορούν να εισέλθουν στον τάφο και να συλλέξουν δεδομένα χωρίς πρόβλημα», προσθέτει ο Χιέμπερτ.

4. Θα αποκρυπτογραφήσουμε τη μυστηριώδη γλώσσα των αρχαίων Μινωιτών

5. Θα κατανοήσουμε τα σχέδια Νάσκα

Οι ερευνητές εξακολουθούν να κάνουν εικασίες για τον λόγο ύπαρξης των γραμμών Νάσκα. Μήπως αυτά τα περίτεχνα γεωγλυφικά στο Περού αντιπροσωπεύουν αστερισμούς; Μήπως συνδέονται με πηγές νερού; Ο Χιέμπερτ συμφωνεί με τον ανθρωπολόγο Γιόχαν Ράινχαρτ, ο οποίος αναφέρει ότι καμία μεμονωμένη αξιολόγηση δεν αποδεικνύει κάποια θεωρία για τις γραμμές Νάσκα.

6. Ανάκτηση ενός ανέπαφου Νεάντερταλ

Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει, τα στρώματα του πάγου και οι παγετώνες υποχωρούν, σύμφωνα με τον Χέιμπερτ, θα είναι «πολύ-πολύ πιθανό» να έρθει στο φως ένας καλά διατηρημένος Νεάντερταλ σύντομα, όπως έγινε και με το 40.000 ετών μωρό ελέφαντα-μαμούθ που βρέθηκε στη Σιβηρία.

7. Θα επιβεβαιώσουμε την παρουσία των Βίκινγκς στη Βόρεια Αμερική

Ακριβώς όπως η άνοδος της θερμοκρασίας θα κάνει τους παγετώνες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους, έτσι και η «απόψυξη» των ακτών του Καναδά θα αποκαλύψει ένα δίκτυο οικισμών των Βίκινγκς που θα μας βοηθήσει να ξαναγράψουμε την ιστορία της Αμερικής από την αρχή.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1822
    Δύο πολεμικά και δύο πυρπολικά των Ψαρών προσβάλλουν τον τουρκικό στόλο στον λιμένα της Τενέδου.
  • 1826
    Μάχη στη Δόβραινα Βοιωτίας και ελληνική νίκη.
  • 1912
    Ο Οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος Καπετάν Δούκας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό, απελευθερώνει την Ελευθερούπολη.

Φίλοι - Συνεργάτες