Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Δείτε τι ασύλληπτο φέρεται να εντόπισαν οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει τη διασκόπηση στην Αμφίπολη!

18 Απρ, 17:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης από πληροφορίες που μιλούν για ασύλληπτα ευρήματα στο υπόλοιπο μη ανεσκαμμένο τμήμα του Τύμβου της Αμφίπολης. Οι πληροφορίες αυτές φέρεται να προκύπτουν από τη γεωφυσική διασκόπηση του λόφου από τα Πανεπιστήμια.

Ως γνωστόν, το έργο της τομογραφίας, από το οποίο αναμένεται να φανεί τι άλλο μπορεί να κρύβει ο τεχνητός λόφος εντός της περιμέτρου του, ανέλαβε το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της νέας επιχείρησης διασκόπησης του τύμβου, καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, «η μέθοδος που επιλέχθηκε είναι η ηλεκτρική τομογραφία, δηλαδή με ηλεκτρόδια που βυθίζονται στο έδαφος, διότι αυτή πιστεύουμε ότι θα μας δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση, ενδεχομένως, με τη σεισμική τομογραφία, η οποία είχε εφαρμοστεί παλαιότερα στον ίδιο χώρο».



Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δημιουργία μοντέλου του εδάφους της εποχής, πριν από την παρέμβαση για την ανέγερση της θόλου και για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, πραγματοποιήθηκαν γεωλογικές και τεκτονικές παρατηρήσεις καθώς και αριθμός ηλεκτρικών τομογραφιών.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τι έχει δοθεί στην δημοσιότητα μέχρι στιγμής από την νέα ηλεκτρική διασκόπηση που έφερε εις πέρας το Πανεπιστήμιο.



Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες