Σπάνε σε κομμάτια τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν και να κόβουν εισιτήριο! Έτσι τα προστατεύουν οι Βρετανοί!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Ένα από τα βασικά δήθεν επιχειρήματα, ότι δηλαδή οι πολίτες όλου του κόσμου μπορούν να δουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα δωρεάν, καταρρίπτουν μόνοι τους οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου. Εκτός από αυτό όμως οι Βρετανοί θα συμπεριφερθούν ως έμποροι του χειρίστου είδους αφού θα «σπάσουν» σε κομμάτια τα γλυπτά και θα τα μετακινήσουν!

Την Άνοιξη, τμήματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μετακινηθούν από την γκαλερί Ντουβέν όπου τοποθετήθηκαν στην δεκαετία του 1960 και θα μεταφερθούν στην γκαλερί Σάνσμπερι. Πρόκειται για εκθεσιακό χώρο μέσα στο Μουσείο όπου θα πληρώνουν εισιτήριο.

Αυτό παραβαίνει έναν από τους βασικούς όρους λειτουργίας του Βρετανικού Μουσείου, καθώς το κληροδότημα Τέρνερ με βάση το οποίο λειτουργεί, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεση η είσοδος είναι ελεύθερη!

Αυτό δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις όπου το εισιτήριο είναι ακριβό.
Όμως, εκτός από το γεγονός ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα χρησιμοποιηθούν ως εμπορικό προϊόν, συμβαίνει και κάτι άλλο το οποίο εξοργίζει τους αρχαιολόγους:

Η αρχαιολογική δεοντολογία δεν επιτρέπει την παρουσίασή τους αποσπασματικά. Αυτή η μεταχείριση θεωρείται μεγάλη προσβολή!
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1828: Ο Ελληνικός Στόλος στον Αμβρακικό κόλπο κανονιοβολεί το φρούριο του Παντοκράτορα.
  • 1866: Οι Τούρκοι επιτίθενται εναντίον της Μαλάξας Χανίων και καίνε τα χωριά των περιοχών Κανδάνου, Λάκκων και Θερίσου.
  • 1908: Φονεύεται από τους Τούρκους στην Ντάρζα (Δυτ. Μακεδονία) ο οπλαρχηγός Ευάγγελος Κοροπούλης.
  • 1922: Ξεσπάει το κίνημα των Συνταγματαρχών Νικολάου Πλαστήρα και Στυλιανού Γονατά στη Χίο και τη Μυτιλήνη.
  • 1943: Τα αντιτορπιλικά "Βασίλισσα Όλγα" και "Αδρίας" συνοδεύουν τον παραδοθέντα Ιταλικό Στόλο από τη Μάλτα στην Αλεξάνδρεια. Οι Γερμανοί εκτελούν 500 Έλληνες πατριώτες στην Κρήτη.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet