Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ζώα! Με ...μάρμαρα κουζίνας οι Τούρκοι ανακαίνισαν το αρχαίο θέατρο Ασπένδου!!!

30 Σεπτ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Άλλη μια εγκληματική κακοποίηση ενός περικαλλούς δείγματος του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, διέπραξαν οι Τούρκοι και αυτή την φορά το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο που και ο ίδιος ο τουρκικός τύπος το έβγαλε στην δημοσιότητα προφανώς γιατί πλήττει τον τουρκικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα το περικαλλές αρχαιοελληνικό θέατρο της Ασπένδου που βρίσκεται στην περιοχή της Αττάλειας, είχε κλείσει από τις τοπικές αρχές για 7-8 μήνες προκειμένου να ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας και Μπαλέτου.

Όταν όμως ανοίχτηκε για να εκτεθούν για πρώτη φορά οι εργασίες ανακαίνισης του, η έκπληξη κάποιων δημοσιογράφων ήταν μεγάλη όταν αντίκρισαν στην κλίμακα των θέσεων να έχουν τοποθετηθεί... μάρμαρα κουζίνας, αντικαθιστώντας προφανώς τα φθαρμένα παλιά μάρμαρα.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων, όπως του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Τουρισμού, Recep Yavuz, που χαρακτήρισε την όλη εργασία ανακαίνισης του μεγάλης αξίας τουριστικού και πολιτιστικού αυτού μνημείου, σαν πολιτιστική τραγωδία.

Η περίπτωση αυτή μας θύμισε την περίπτωση της ανακαίνισης της ιστορικής μονής της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, που επί πολλά χρόνια γίνονταν εργασίες ανακαίνισης για να καταγγελθούν στο τέλος σαν σκάνδαλο, εξ’ αιτίας της ασχετοσύνης αυτών που τις διενεργούσαν με αποτέλεσμα την κακοποίηση της μονής.

Σημειωτέον ότι οι Τούρκοι φιλοδοξούν στην επόμενη Διάσκεψη των ηγετών της ομάδας των G-20, που θα γίνει στην Αττάλεια και στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ των άλλων και οι Ομπάμα, Πούτι και Μέρκελ, να τους παρουσιάσουν το αρχαίο θέατρο σαν δικό τους πολιτιστικό κατόρθωμα με… μάρμαρα κουζίνας!
Afferin Komsular!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1540
  Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση συνθήκη ειρήνης, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο.
 • 1794
  Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Ηλιούπολη τον νεομάρτυρα Γεώργιο από τη Φιλαδέλφεια.
 • 1823
  Αποτυχημένη επίθεση Τουρκαλβανών κατά του Αιτωλικού.
 • 1828
  Το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα εκδιώκει τα τελευταία τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο.
 • 1916
  Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και το Σουμπάσι.

Φίλοι - Συνεργάτες