Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Τραγούδια στα Αρχαία ελληνικά και με ερασμιακή προφορά! (Βίντεο)

25 Οκτ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές διαφορετικές διασκευές του τραγουδιού “Mamma Mia” και άλλων έφτασε ώρα να το ακούσουμε και στα Αρχαία Ελληνικά.

Έτσι οι φοιτητές του πανεπιστημίου Auckland στη Νέα Ζηλανδία πήρα τα πράγμα στα χέρια τους γράφοντας στοίχους στα Αρχαία Ελληνικά και να το κάνουν βιντεοκλιπ

Σαφώς το τραγούδι είναι στην Ερασμιακή προφορά για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει, είναι η προφορά της κλασσικής Ελλάδος κατά την άποψη και μελέτη αρκετών διαφωτιστών και ειδικά του Ολλανδού λόγιου Εράσμου, ο οποίος πρότεινε έναν τύπο προφοράς της Αρχαίας Ελληνικής που έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ευρώπη ως ερασμική ή ερασμιακή προφορά και η οποία διδάσκεται μετά τον 16ο αιώνα στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.







Δικά μας σχόλια:  Η ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους και ασχοληθεί με την προφορά της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, δείχνει το επίπεδο της παρακμής των Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών αλλά και το κατά πόσο το σύγχρονο Ελληνικό κράτος κυβερνάται από Έλληνες ή Ελληνόφονους.

Πέρασαν 196 χρόνια από την απελευθέρωση αυτού του κράτους, και δεν βρέθηκε ούτε ένας Έλληνας πολλώ μάλλον μια ομάδα επιστημόνων γλωσσολόγων να προσεγγίσει με σοβαρές μελέτες την Αρχαία Ελληνική γλώσσα έτσι ώστε να ορίσουν στο μέγιστο βαθμό την ακρίβεια της Αρχαίας Ελληνικής προφοράς.

Αλλά τι λέμε εδώ, υπήρχε στην βουλή Αριστερό Παράσιτο Εβραϊκής καταγωγής φυσικά τι άλλο θα ήταν αν όχι Ιουδαίος ή Ιουδαία  ...Ρεπούση που έλεγε ότι η Αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι μια νεκρή γλώσσα, εμείς θα λέγαμε νεκρή είναι η ιδέα σου σιωνίστρια.

Η οργή ξεχειλίζει όταν διαβάζεις τα Αρχαία Ελληνικά κείμενα και δεν ξέρεις πως να τα διαβάσεις, με την Νεο Ελληνική προφορά ή κατά την κρίση του κάθε Ολλανδού Εράσμου;

Φαντάζομαι αυτήν την οργή έχει και ο κάθε Έλληνας που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάσταση.

Μια άλλη παράμετρος η ομιλία, με τις φιλότιμες δικές σου προσπάθειες μαθαίνεις τα Αρχαία Ελληνικά και όταν βρίσκεσαι εκτός Ελλάδος για να μιλήσεις με έναν ξένο που τα γνωρίζει έρχεσαι σε σύγκρουση της διαλέκτου.

Σαφώς και προσωπικά διαφωνώ κατά μεγάλο βαθμό με την Ερασμική διάλεκτο, διότι έχει πολλά κενά, είναι ένα οικοδόμημα από έναν ξένο Ολλανδό Εράσος, ο οποίος ήταν γλωσσολόγος της λατινικής γλώσσας και όχι της Αττικής Διαλέκτου της Αρχαίας Ελληνικής, επομένως επηρεασμένος από τα λατινικά ο Εράσμος έκανε μια δική του θεώρηση για την προφορά των Αρχαίων Ελληνικών.

Η αφέλεια πολλών Ελλήνων πανεπιστημιακών έκανε να δεχθούν αυτήν την άποψη ως απόλυτη, ωστόσο υπάρχουν πολλές αποδείξεις που καταρρίπτουν την ερασμική προφορά σε μεγάλο βαθμό και άλλες που την επαληθεύουν σε κάποιο μικρό. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι, και ένας από αυτούς είναι η διαχρονική προσπάθεια κάποιων ιουδαίων εντός της Ευρώπης να αποδείξουν ότι τα σημερινά Ελληνικά δεν είναι η συνέχεια της Αρχαίας Ελληνική γλώσσας, είτε μέσω προσώπων που έχουν Ιουδαϊκή καταγωγή είτε προσώπων στα οποία έχουν μεγάλη επιρροή.

Υπάρχουν και δόσεις αλήθειας στην ερασμιακή προφορά όπως π.χ το “Η” που είναι το “Έττα” ουσιαστικά διαβάζεται ως “ΧΕ”

Δηλαδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ προφερόταν στην κλασσική Αρχαία Ελληνική ως “ΧΕΡΑΚΛΕΣ”  ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ως “ΣΩΚΡΑΤΕΣ” κ.λπ

Μια εκ των αποδείξεων που καταρρίπτουν το απόλυτο των Ερασμικών είναι ο καταστροφικός λοιμός των ετών 431-426 π.Χ.  που είχε προαναγγελθεί από το Μαντείο των Δελφών, αλλά στο άκουσμα ότι θα έρθει ένας μεγάλος Λοιμός ή Λιμός οι Αθηναίοι δεν κατάλαβαν αν πρόκειται για Λοιμό – Επιδημία ή για Λιμό – Πείνα.

Αυτό δείχνει από μόνη της ότι το “ΟΙ” προφερόταν όπως σήμερα και ΟΧΙ όπως ισχυρίζεται το ερασμικό σύστημα δηλαδή “ΌΙ” ως ξεχωριστό Φωνήεν!

Τέλος πρέπει να γίνει μια επανεξέταση και ενδελεχή μελέτη όλων αυτών των θεωριών από Έλληνες Ακαδημαϊκούς για να καταλήξουμε σε μια όσο το δυνατόν πιο προσεγγίσιμη μορφή της προφοράς της Κλασσικής Ελλάδος!


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1815
    Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ελεύθερη και ανεξάρτητη πολιτεία.
  • 1828
    Απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τις Ελληνικές δυνάμεις του Δημ. Υψηλάντη, μετά από συνθηκολόγηση.
  • 1912
    Εθελοντικά σώματα Ηπειρωτών και 200 Κρητών αποβιβάζονται στη Χειμάρρα και απελευθερώνουν την πόλη. Η VI Μεραρχία εκδιώκει τους Τούρκους και εισέρχεται στην Άρνισσα της Έδεσσας.
  • 1914
    Η Αγγλία κηρύσσει άκυρη την αγγλοτουρκική συνθήκη του 1878 και αναγγέλλει την προσάρτηση της Κύπρου υπό μορφήν Βασιλικής Κτήσεως.

Φίλοι - Συνεργάτες