Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Καταλανός καθηγητής έκανε ιστοσελίδα με ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, 22:00
Κατηγορία: Διάφορα
O καθηγητής Juan Goderch γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε εκεί για 40 χρόνια, μέχρι που ο πανεπιστημιακός δρόμος του τον έβγαλε στη Μεγάλη Βρετανία. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της γενέθλιας πόλης στο τμήμα κλασικών σπουδών και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Τίποτα το παράξενο ως εδώ. Σύμφωνα με το Greek Reporter, τα πάντα άλλαξαν το 2003 όταν άρχισε να διδάσκει ελληνικά και λατινικά στην Οξφόρδη, κάτι που κράτησε για τέσσερα χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπήκε μέσα του το... μικρόβιο της αρχαίας Ελλάδας και της μελέτης των αρχαίων ελληνικών, όχι όμως ως μια στείρα πανεπιστημιακή γνώση, αλλά ως καθημερινότητα.

Έτσι αποφάσισε να βαδίσει με την εποχή του, χρησιμοποιώντας «υλικά» των αρχαίων Ελλήνων. Έφτιαξε ένα σάιτ, απόλυτα ειδησιογραφικό, το οποίο δεν θα ήταν στη μητρική του γλώσσα, ούτε και στα αγγλικά, αλλά στα αρχαία ελληνικά και ειδικότερα στην αττική διάλεκτο.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος: «Αντιλήφθηκα πως πολλοί άνθρωποι, αν και θέλουν να προσεγγίσουν τα αρχαία ελληνικά, στέκονται σε δέος και φόβο μπροστά στα κλασικά κείμενα. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα».

Το σάιτ είναι τόπος συνάντησης φοιτητών που θέλουν να ακολουθήσουν τις κλασικές σπουδές και να μάθουν αρχαία ελληνικά. Ο κ.Goderch πιστεύει πως τον ίδιο φόβο, μπροστά σε μια αρχαία γλώσσα, νιώθουν ακόμα και οι φοιτητές των κλασικών σπουδών – κι ας είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με αυτές, σε σχέση με τους απλούς ανθρώπους. Θεωρεί, λοιπόν, πως μέσα από κείμενα της τρέχουσας επικαιρότητας θα καταφέρει να τους... αφαιρέσει τον φόβο και να τους κάνει περισσότερο διασκεδαστική την πρόσβαση στα αρχαία ελληνικά.

Το σάιτ λέγεται «Akropolis World News» http://akropolis-world-news.weebly.com/
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved