Ουρανοξύστες με μορφή αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου μπορεί στο μέλλον να κοσμούν την όψη ουρανοξυστών. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός αυτής της ιδέας ανήκουν τον 37χρονο Βασίλι Κλιούκιν, έναν πλούσιο επιχειρηματία από τη Ρωσία, του οποίου τα όνειρα αλλά και οι φιλοδοξίες ξεπερνούν τα όρια αυτού του πλανήτη.

Σε μια εποχή... ουρανοξυστικής φρενίτιδας, αφού όλες οι μεγαλουπόλεις έχουν μπει στη διαδικασία να διαγωνίζονται για το υψηλότερο κτίριο, ο Κλιούκιν, ιδρυτής της επιτυχημένης Sovcombank και μάνατζερ του μεσιτικού fund K2H, εδώ και ένα χρόνο δουλεύει συστηματικά την ιδέα του να δώσει κάτι από την αίγλη μνημείου στους ουρανοξύστες.

Ολα άρχισαν όταν αγόρασε ένα μικρό κτίριο στο Μονακό, το οποίο ήθελε να αντικαταστήσει με ένα ψηλό κτίριο που θα αποτελούσε το σήμα κατατεθέν του πριγκιπάτου. Για να πείσει τον πρίγκιπα Αλβέρτο τον Β' να του δώσει τη σχετική άδεια άρχισε να σχεδιάζει εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και πύργους, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σπουδές στην αρχιτεκτονική. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από πολύ διαφορετικής σύλληψης σχέδια, ουρανοξύστες με σχήμα μαχητικού αεροσκάφους που στέκεται στην ουρά του, κτίριο που μοιάζει με ηφαίστειο, αλλά κι έναν ουρανοξύστη με τα χρώματα του Μονακό. Μακράν οι πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες του ωστόσο ήταν οι ουρανοξύστες πάνω στους οποίους εμφανίζονται σαν γλυπτά οι μορφές της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης. Ο Κλιούκιν επέλεξε αυτές τις μορφές επειδή θεωρεί ότι «ενσωματώνουν την έννοια της ομορφιάς και της νίκης».

Τα σχέδια του Κλιούκιν έχουν αποτυπωθεί και σε βιβλίο του ιταλικού εκδοτικού οίκου Skira, σε μια πολυτελή έκδοση με τον τίτλο «Βασίλι Κλιούκιν: Σχεδιαστικοί μύθοι». Ο νεαρός Ρώσος είναι ένας άνθρωπος που γενικά αρέσκεται στον εντυπωσιασμό. Πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια δημοπρασίας πλήρωσε 1,5 εκατ. δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση στο SpaceShipII της Virgin Galactic προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το "Έλευσις Ελλήνων";
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 963: Ο Νικηφόρος Β΄ Φωκάς στέφεται Αυτοκράτωρ.
  • 1680: Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Σταμάτιο από τον Βόλο.
  • 1828: Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ρέθυμνο.
  • 1920: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Τεμενόθυρες (Ουσάκ) της Μικράς Ασίας.
  • 1943: Γερμανική δύναμη 400 ανδρών καταστρέφει ολοσχερώς το χωριό Κομμένο της Άρτας.
  • 1960: Η Κύπρος ανακηρύσσεται επισήμως ανεξάρτητη.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet