Οι λόγοι που καθιέρωσαν τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ήταν καθαρά οικονομικοί και πρακτικοί.
Επειδή η ενδοχώρα δεν μπορούσε να προμηθεύεται φρέσκα ψάρια με την ευκολία που μπορούσαν τα νησιά και οι παράκτιες περιοχές, ο παστός μπακαλιάρος, που μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, ήταν η καλύτερη λύση.
Επιπλέον, η φθηνή τιμή του τον έκαναν ιδιαίτερα προσιτό στα κατώτερα στρώματα, γεγονός που ανέβασε στα ύψη τη δημοφιλία του.
Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος ήταν η πιο εύκολη και οικονομική λύση για τους πολυάριθμους πιστούς, που τον έβρισκαν ακόμα και στα πιο μικρά μπακάλικα. Με τον καιρό, η συνήθεια αυτή έγινε έθιμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Πηγή:
http://www.hellas-now.com/2015/03/o-25-m.html
Σημείωση
Τα άρθρα
δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που
φέρουν την
υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου,
GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail:
[email protected]
για τυχόν παράπονα ή απορίες.
Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς
προβληματισμό και σκέψη.
Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε
φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!