ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Παγκόσμια διάκριση Έλληνα καθηγητή για τη συνεισφορά του στην εξέλιξη των υπολογιστών!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, 13:00
Κατηγορία: Διάφορα
Kαι δεύτερος απόφοιτος του πανεπιστημίου Κρήτης στους κορυφαίους παγκοσμίως νέους αρχιτέκτονες υπολογιστικών συστημάτων

Το βραβείο «Maurice Wilkes» απονεμήθηκε στον Χριστόφορο (Χρίστο) Κοζυράκη για τη συνεισφορά του στις τεχνολογίες του transactional memory. Αποτελεί την ετήσια ανώτατη παγκόσμια τιμητική διάκριση για νέους -κατά την επιστημονική ηλικία- αρχιτέκτονες υπολογιστών.

Το βραβείο δίδεται κάθε χρόνο από τη διεθνή Ένωση για τις Υπολογιστικές Μηχανές (Association for Computing Machinery) για εξέχουσα συνεισφορά στην αρχιτεκτονική των υπολογιστών που έγινε από άτομο του οποίου η επαγγελματική σταδιοδρομία που σχετίζεται με την επιστήμη των υπολογιστών (μεταπτυχιακές σπουδές ή επαγγελματική εργασία, ό,τι από τα δύο ξεκίνησε νωρίτερα) άρχισε όχι προγενέστερα από την 1η Ιανουαρίου του έτους που είναι 20 χρόνια πριν από το έτος της απονομής.

Ο Χρίστος Κοζυράκης αποφοίτησε το 1996 από το πανεπιστήμιο Κρήτης, λαμβάνοντας το πτυχίο της επιστήμης υπολογιστών, όντας το 1995-96 υπότροφος του ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ. Στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μπέρκλεϊ απ” όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα το 2002 και έκτοτε διδάσκει στο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια, όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής.

Είναι η δεύτερη φορά στα 18 χρόνια της ιστορίας του, που το βραβείο «Maurice Wilkes» απονέμεται σε Έλληνα αρχιτέκτονα υπολογιστών. Το 2010, το βραβείο αυτό είχε κερδίσει ο Ανδρέας Μόσχοβος, για θεμελιώδεις συνεισφορές στον τομέα της πρόβλεψης αλληλεξαρτήσεων μνήμης. Ο Ανδρέας Μόσχοβος είναι επίσης απόφοιτος του πανεπιστημίου Κρήτης, με διδακτορικό (1998) από το πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν και σήμερα είναι καθηγητής μηχανικής υπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά.

Η αρχιτεκτονική είναι ο τομέας εκείνος της επιστήμης και μηχανικής των υπολογιστών που ασχολείται με την εσωτερική δομή και οργάνωση των υπολογιστών και των ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, όπως αυτά απαρτίζονται και κατασκευάζονται από ηλεκτρονικά υποσυστήματα και εν τέλει από ψηφιακές «λογικές πύλες».

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/06/blog-post_9671.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (6 Ιουλίου)
  • 1827: Υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία καθορίζεται η αυτονομία της Ελλάδος.
  • 1829: Ο Βάσος Μαυροβουνιώτης αποκρούει με επιτυχία στον Άγιο Ιωάννη της Χασιάς επίθεση των Τούρκων.
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Κάτω Νευροκόπι. Η τουρκική εθνοσυνέλευση μεταφέρει τα αρχεία της στην Καισάρεια, επειδή ο Ελληνικός Στρατός προελαύνει προς το εσωτερικό.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved