ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ο Έλληνας Αϊνστάιν που έλυσε το γρίφο του Νας!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, 09:00
Κατηγορία: Διάφορα
Στην ταινία "Ένας Υπέροχος Άνθρωπος" ο Ράσελ Κρόου ζωντάνεψε στο πανί τον εκκεντρικό νομπελίστα Τζων Φορμπς Νας, που θεμελίωσε τα "μαθηματικά του ανταγωνισμού" και διατύπωσε έναν γρίφο που παρέμεινε άλυτος για 60 χρόνια.

Το αίνιγμα αυτό, ο περίφημος "γρίφος του Νας" λύθηκε τελικά από έναν Έλληνα επιστήμονα, τον μαθηματικό Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που διδάσκει από το 2009 στο ΜΙΤ και ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Live U".

Ο 32χρονος Έλληνας με τα πλούσια μαλλιά που απέδειξε ότι, αντίθετα με τη θεωρία του Νας, η ισορροπία στις αγορές όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με μαθηματικό τρόπο, προτείνει τον δικό του τρόπο επίλυσης του γρίφου της ελληνικής οικονομίας.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αρνήθηκε ηγεμονική επαγγελματική πρόταση της Μάικροσοφτ για χάρη της πανεπιστημιακής διδασκαλίας στην Αμερική, εμφανίζεται εντούτοις διστακτικός όσον αφορά μία πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.madata.gr/epikairotita/social/322142.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (25 Μαϊου)
  • 1823: Σφαγές Ελλήνων σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα από τους Τούρκους.
  • 1941: Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς Χανίων, το οποίο ανακαταλμβάνεται τις βραδινές ώρες από Ελληνικά τμήματα.
  • 1954: Υπογράφεται μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας η "Δήλωση των Παρισίων", με την οποία αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο χωρών.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved