Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Σάββας Καλεντερίδης: Ομιλία για Συρία και προσφυγικό στο πλαίσιο εκδηλώσεων για 97η επέτειο Γενοκτονίας Ποντίων (Βίντεο)

13 Μάϊ, 11:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Από αριστερά διακρίνονται οι Πέτρος Γαλάτουλας, Σάββας Καλεντερίδης και Ηλίας Τσεκερίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.   Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, στο Κουρδικό, στην Τουρκία και στο Προσφυγικό, που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Κι αυτό διότι οι συγγραφείς Δρ Νικόλαος Ντέμος από το Τορόντο και Σάββας Καλεντερίδης, από την Ελλάδα, αναφέρθηκαν στις στρατηγικές ήττες του Ελληνισμού και στις επιπτώσεις που έχει το Προσφυγικό στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον ιστορικό Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και εντάχτηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 97η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που θα διοργανωθούν μέχρι και την επόμενη Κυριακή στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σάββας Καλεντερίδης (στο βήμα), Δημήτρης Μολοχίδης, Δρ Νικόλαος Ντέμος, Κωνσταντίνος Τσιλφίδης και Ηλίας Τσεκερίδης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Δημήτρης Μολοχίδης, ο οποίος ανέλαβε και τον ρόλο του συντονιστή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή, καθώς η εκδήλωση προετοιμάστηκε σε δύο 24ωρα και δεν υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια να έρθει περισσότερος κόσμος. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους ομιλητές που ήρθαν από το Τορόντο αποκλειστικά γι’ αυτή την ομιλία.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης, επεσήμανε ότι «η εκδήλωση ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων για την 97η επέτειο της Γενοκτονίας και κάλεσε τους ομογενείς να παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις».Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε στις αγαστές σχέσεις με τον Σύλλογο Ποντίων και την Παμποντιακή και τόνισε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Γαλάτουλας συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ομιλητές και τόνισε ότι κατάγεται από τη Χίο και ότι η Σφαγή της Χίου είναι μια άλλη γενοκτονία του 19ου αιώνα που είχαν διαπράξει οι Τούρκοι.

Ο συγγραφέας Δρ. Νικόλαος Ντέμος αναφέρθηκε στην απόφαση του Δήμου του Τορόντο μέσω της οποίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός. Παράλληλα, τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ούτως ώστε και η κυβέρνηση του Καναδά να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία.Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο βιβλίο του «1071 – Στρατηγικές Ηττες και Συρρίκνωση του Ελληνισμού» και εστίασε την προσοχή του στους τέσσερις μεγάλους πολιτισμούς που προσέφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Αναφέρθηκε επίσης στις τέσσερις στρατηγικής ήττες του Ελληνισμού και κάλεσε το ακροατήριο να μελετήσει το βιβλίο και να αντλήσει διδάγματα.

Ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στη Συρία και επικεντρώθηκε στις σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία και τη Ρωσία. Τόνισε ότι «η Συρία ήταν χώρα – σταθμάρχης της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή». Επίσης, μίλησε για την Αραβική Ανοιξη στη Συρία και επεσήμανε ότι δημιουργήθηκαν καταυλισμοί προσφύγων πριν την έναρξη των εξεγέρσεων και ότι η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί είχε επισκεφθεί τους καταυλισμούς χωρίς πρόσφυγες.

Για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είπε ότι «όλοι οι Ελληνες εκτός από εθνική συνείδηση πρέπει να έχουμε και γεωπολιτική συνείδηση».Στη συνέχεια, μίλησε για το Προσφυγικό και τόνισε ότι η Ελλάδα υπέστη ήττα και ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης αναβάθμισαν γεωπολιτικά το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και την Τουρκία. Αναφερόμενος στην απόφαση των γειτονικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κλείσιμο των συνόρων και στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, τόνισε ότι «το Προσφυγικό εξελίσσεται σε μια στρατηγική ήττα για την Ελλάδα».

Μετά την ομιλία του, ο κ. Καλεντερίδης απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στο τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει η Ομογένεια για να βοηθήσει τη γενέτειρα.

Το εν λόγω ερώτημα σε συνδυασμό με τα άλλα παρεμφερή έδωσαν το έναυσμα στον ομιλητή να αναφέρει ότι «στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, ούτως ώστε αυτοί που κυβερνούν να εφαρμόζουν τη βούληση του λαού».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι η Ελλάδα είναι ουραγός και στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, διότι οι πολιτικοί φοβούνται τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Διασπορά. «Η Ελλάδα είναι παγκόσμια πολιτιστική υπερδύναμη και αυτό αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο απαιτεί εθνική παιδεία και πολιτική για την αξιοποίησή του», επεσήμανε ο κ. Καλεντερίδης. «Εάν οι Ελληνες ξαναγίνουν πατριώτες τότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», κατέληξε.

Βίντεο/Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1821
  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει την Ζαράκοβα Αρκαδίας.
 • 1829
  Ο Δημήτριος Υψηλάντης επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο Πυρί Βοιωτίας και καταλαμβάνει την ερειπωμένη Θήβα.
 • 1864
  Ένωσις των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
 • 1867
  Ήττα των Κρητών επαναστατών στο Λασίθι.
 • 1941
  Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Φίλοι - Συνεργάτες