Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

«Θα κάψουμε όλη την Τουρκία»!

3 Δεκ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την Τουρκία»! Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Sabah, o Emre Aköz, αναγγέλλει ότι το ΡΚΚ ετοιμάζεται να επιχειρήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας που θα στοχεύουν πλέον στρατηγικά κέντρα εντός του τουρκικού εδάφους.

Την απειλή αυτή  εναντίον του τουρκικού κράτους εκτοξεύει ο μεγάλος πολέμαρχος του ΡΚΚ, o Cemil Bayık, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως τις εντολές πλέον για τις επιχειρήσεις του ΡΚΚ δεν τις επηρεάζει ο Οτσαλάν, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές του Ιμραλί, άλλα τις εντολές δίνει το αρχηγείο του ΡΚΚ που καταστρώνει τα πολεμικά σχέδια από το Βόρειο Ιράκ.

Οι απειλητικές αυτές δηλώσεις του αρχηγού του ΡΚΚ, Cemil Bayık, έρχονται μετά την πλήρη κατάρρευση της λεγόμενης «Διαδικασίας Επίλυσης του Κουρδικού» πού είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Ερνογάν πριν από μερικά χρόνια και η οποία κατέρρευσε μετά την πρωτοφανή σκλήρυνση του ίδιου του Τούρκου προέδρου εναντίον των Κούρδων, για να πολώσει το εκλογικό του σώμα και να καταγάγει μεγάλη νίκη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

Οι εξελίξεις βέβαια ξεπέρασαν και τον ίδιο τον Ερντογάν, καθώς στην Συρία ήδη ο κουρδικός κλάδος του ΡΚΚ, το PYD, έχει συμμαχήσει με τους Ρώσους και πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των Τζιχαντιστών και κατά των άλλων ισλαμικών ομάδων που συνεργάζονται με την Άγκυρα.



Η τρομοκρατική επίθεση της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης των Κούρδων με πάνω από 100 Κούρδους νεκρούς και η τελευταία δολοφονία του Κούρδου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi, στις 28 Νοεμβρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τώρα οι Κούρδοι μαχητές απειλούν ανοιχτά με μεγάλο πόλεμο μέσα στην ίδια την Τουρκία, την ίδια ώρα που η κρίση με την Ρωσία έχει αρχίσει να επηρεάζει πολύ άσχημα την τουρκική οικονομία.

Οι εξελίξεις τρέχουν και με αυτό το μέτωπο!

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1403
    Οι Μογγόλοι, υπό τον Ταμερλάνο, νικούν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν τη Σμύρνη.

Φίλοι - Συνεργάτες