ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Χρίστος Γούδης: Το μήνυμα της Μεγάλης Ελλάδας

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, 20:00
Κατηγορία: Διάφορα
Το μόνο μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμπεται στην μαθητιώσα νεολαία για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας είναι η αυθεντική διακήρυξη του ηγέτη της, Αλέξανδρου Υψηλάντη, η οποία αποτυπώνει την πεμπτουσία της εξέγερσης, πέραν και μακράν της όποιας στρεβλής της ανάγνωσης από σύγχρονους κομματικούς διαφωτιστές και εθνομάχους σκοταδιστές:

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Η ώρα ήλθεν ώ άνδρες Έλληνες. Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, διά να υψώσωμεν το σημείον, δι΄ ου πάντα νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή και των ασεβών καταφρόνησιν.

»Ιδού μετά τόσων αιώνων οδύνας, απλώνει πάλιν ο Φοίνιξ της Ελλάδος μεγαλοπρεπώς τας πτέρυγάς του και προσκαλεί υπό την σκιάν αυτού τα γνήσια και ευπειθή τέκνα της.

Ιδού η Ελλάς άπασα έπιασε τα όπλα δια να αποτινάξη τον βαρύν ζυγόν των βαρβάρων και ενατενίζουσα εις το μόνον νικητήριον όπλον των ορθοδόξων, τον τίμιον, λέγω, και ζωοποιόν Σταυρόν, κράζει μεγαλοφώνως “Εν τούτω τω σημείω νικώμεν”. Ζήτω η Ελευθερία.

Αναφορικά δε με την οραματική γεωγραφική έκταση της χώρας μας, αυτή αποτυπώνεται με σαφήνεια στον δωδεκάφυλλο χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας του Ρήγα που εκτύπωσε στην Βιέννη το 1797 υπό τον ξεκάθαρο τίτλο:

Χάρτα της Ελλάδος μετά των αποικιών αυτής

Καλώς ή κακώς, αυτό ήταν το πνεύμα πίσω από την Ελληνική Επανάσταση: Πατρίς, Χριστιανική Ορθοδοξία, και ανασύσταση της Μεγάλης Ελλάδας (μετά των αποικιών αυτής).

Όλα τα άλλα, τα περισπούδαστα και τα σοφεπίσοφα, είναι στο μυαλό άλλων που αναφέρονται σε μια Επανάσταση που δεν τους ανήκει. Όταν αποφασίσουν να κάνουν την δική τους πεφωτισμένη ή ζοφερή επανάσταση, εγειρόμενοι από τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, και τα γραφεία τους, τότε και μόνο τότε αξίζει να διαβάζουμε τις διακηρύξεις τους. Μέχρι να το κάνουν, καλύτερα θα ήταν να επανέρχονταν στους ιδεοληπτικούς τάφους τους.

Χρίστος Γούδης

Πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=306054

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (28 Μαρτίου)
  • 1821: Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
  • 1822: Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
  • 1833: Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
  • 1957: Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους. Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved