Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!!! ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΥΜΝΟ ΦΩΝΑΖΩΝΤΑΣ «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΑΡΕΘΝΟΠΗ...!!! (NOI SIAMO PARTHENOPEI) ΚΙ ΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!!

30 Μάϊ, 18:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Πρίν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τόν Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, φωνάζοντας ταυτόχρονα το σύνθημα "Εμείς είμαστε από την Παρθενόπη" δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στην ελληνική μυθολογία ο Παρθενοπαίος ήταν ο ένας από τους επτά αρχηγούς που εξεστράτευσαν εναντίον των Θηβών και έγιναν γνωστοί ως οι Επτά επί Θήβας.

Υπήρξε γιος της Αταλάντης και του Ιππομένη ή Μελανίωνα, ή του Μελεάγρου ή ακόμα και του θεού του πολέμου Άρη. Παρθενοπαίοι αυτονομάζονται μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι καθώς και όλοι οι καθαροί κάτοικοι της πόλης.

Η πρώτη πόλη ( λέγονταν Παρθενόπη ) ιδρύθηκε πιθανότητα από κατοίκους της Κύμης ( ή της Χαλκίδας ), Ελληνική αποικία της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε αργότερα Παλαιόπολις και μετά κατά τον 5ο αι. π.Χ. ίδρυσαν σε μια κοντινή περιοχή την Νεάπολις δηλαδή Νέα πόλις σημερινή Νάπολη.






  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες