Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ CHARLIE ΠΟΥ "ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ" ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΞΑΝ... ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Tα σκίτσα τους είχαν ενοχλήσει πολλούς. Τα σκίτσα τους έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την μήνι των φανατικών. Τα σκίτσα τους έγραψαν ιστορία και συζητήθηκαν πολύ. Το περιοδικό Charlie Hebdo δεν είναι ένα χθεσινό έντυπο το οποίο δημιουργήθηκε για να προκαλέσει.

Είναι ένα περιοδικό με ιστορία 45 χρόνων το οποίο εκδίδεται ανελλιπώς κάθε Τετάρτη, άλλωστε και ο τίτλος του σημαίνει «Εβδομαδιαίος Τσάρλι».

Οι φανατικοί που εκτέλεσαν σήμερα 12 ανθρώπους γιατί δεν τους άρεσαν αυτά τα οποία έγραφαν και σκίτσαραν, άφησαν την Γαλλία σήμερα ορφανή από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους της. Ήταν σα να έμπαινε κανείς σε ένα γραφείο στην Αθήνα και να εκτελούσε τον ΚΥΡ, τον Μητρόπουλο, τον Χατζόπουλο και τον Πετρουλάκη!

Το περιοδικό αναγεννήθηκε το 2009 από τον άνθρωπο που εκτέλεσαν σήμερα οι φανατικοί, τον Σάρμπ κατά κόσμον Στεφάν Σαρμπονιέ. Ήταν ο μικρότερος σε ηλικία από τους τέσσερις γνωστούς σκιτσογράφους. Εργάστηκε σε πολλές και μεγάλες εφημερίδες και ήταν εκείνος που υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο τις ιδέες των συνεργατών του ακόμα και όταν εκδόθηκε διαταγή θανάτου από τους φανατικούς μουσουλμάνους.

Οι φανατικοί έστρεψαν και το όπλο τους και σε μια άλλη μεγάλη μορφή στον τομέα του τον Ζωρζ Βολίνσκι. Ο σκιτσογράφος που γεννήθηκε στην Τυνησία το 1934 σκιτσογραφεί από το 1960 και είχε μεγαλώσει γενιές και γενιές Γάλλων.

Ανθρωπος με μεγάλη ιστορία και φυσικά με συμμετοχή στον Μάη του 1968. Τα σκίτσα του φιλοξενήθηκαν και σε μεγάλα έντυπα όπως η Libération και το Paris-Match.

O τρίτος της παρέας των βετεράνων σκιτσγράφων, ο Ζαν Καμπί, δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα 77α γενέθλιά του που θα ήταν στις 13 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα του σκίτσα εκδόθηκαν το 1954. Κι εκείνος όπως οι συνάδελφοί του που πέθαναν σήμερα στο πλευρό του ήταν όχι απλά εγνωσμένου ταλέντου και κύρους αλλά και μοναδικοί στο είδος τους.

Ηταν από τους ιδρυτές του σατιρικού περιοδικού Χαρα - Κιρι και μέχρι σήμερα τα σκίτσα του εκδίδονταν από το Charlie Hebdo και την σατιρική εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Ο τέταρτος της λαμπρής αυτής παρέας ο Μπερνάρ Βελάκ, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Τινούς, ήταν 58 ετών
και εκτός από το περιοδικό Charlie Hebdo, τα σκίτσα του φιλοξενούνταν στα επίσης γνωστά περιοδικά Marianne και Fluide Glacial.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (14 Ιανουαρίου)
  • 1822: Το φρούριο της Ακροκορίνθου παραδίδεται στους Έλληνες.
  • 1878: Οι Κρητικοί υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως στο χωριό Σερβιλί Χανίων.
  • 1920: Το Ανώτατο Συμβούλιο της Συνδιασκέψεως Ειρήνης στο Παρίσι αποδέχεται το σύμφωνο Τιτόνι-Βενιζέλου.
  • 1943: Φονεύεται από τους Ιταλούς ο Τχης Ιωάννης Τσιγάντες.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved