Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.... ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστήριου Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο δράστης Γ.Σ., αντιεξουσιαστής σύμφωνα με την αστυνομία, είχε συλληφθεί στις 30 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται στην επίθεση ατόμων έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Το χρονικό

Συγκεκριμένα το πρωί της 02-10-2014, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα. Η βόμβα αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατική, τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος Γ.Σ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού - έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Ποιος είναι

Ο συγκεκριμένος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, καθώς εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι. Τότε δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 24 ετών, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς να επιχειρούν να αναρτήσουν πανό σε πρόσοψη κτιρίου.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως οι δράστες αρνήθηκαν τον έλεγχο, εξύβρισαν, απώθησαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, που βρίσκονταν περιμετρικά του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα, σε σταθμευμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο και σε παρακείμενο κατάστημα.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας πραγματοποιήθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου, όπου είχαν καταφύγει άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση και συνελήφθησαν έξι δράστες, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27, 20, και 19 ετών και τρεις γυναίκες (δύο 22χρονες ημεδαπές και μία 21χρονη υπήκοος Αλβανίας), ανάμεσα τους και ο Γ.Σ. Σε έρευνα που ακολούθησε σε χώρους του Ραδιομεγάρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 ξύλινα ρόπαλα
μαχαίρι συνολικού μήκους δεκατριών 13 εκατοστών
πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας ενός λίτρου, με εύφλεκτο υγρό
σιδερένιο κλαδευτήρι
φυσίγγιο διαμετρήματος 9 m.m.
4 καλέμια
330 γραμμάρια λαθραίου καπνού
μεγάλη ποσότητα από κομμάτια τεμαχισμένου μαρμάρου και τσιμέντου
κινητό τηλέφωνο και
2 μαντήλια, κουκούλα και κασκόλ μαύρου χρώματος

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια, παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και οπλών, Τελωνειακού Κώδικα, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (22 Ιανουαρίου)
  • 815: Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
  • 1842: Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
  • 1848: Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
  • 1941: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved