Εξάψαλμος Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιος για Διαμαντόπουλο: "Αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα;"...

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος έγινε γνωστός γιατί ήταν από τους ιεράρχες που μίλησαν για το "ναζιστικό μόρφωμα" της Χρυσής Αυγής.

Που να ήξερε ο δόλιος πως θα ερχόντουσαν "εξ οικείων" τα βέλη. Πως θα ερχόταν ο "παπα- Σούρας" αναρχικός Διαμαντόπουλος να κοινωνήσει την "σκύψε ευλογημένη" βουλευτή Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Αντωνίου. Και τώρα; Πως αισθάνεται άραγε που έμπλεξε τα πολιτικά με τα πίστη; Πως αισθάνεται που ήρθε ο αναρχικός - κατά δήλωσή του - Διαμαντόπουλος και τα έκανε κουλουβάχατα προσβάλλοντας την πίστη των Ελλήνων Χριστιανών; Προσπαθεί να τα μπαλώσει με μια δήλωση;

«Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης», αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση».

Ακόμη πιο αυστηρός όμως ήταν ο μητροπολίτης Ιγνάτιος - Δημητριάδος ο οποίος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η απολίτιστη, απαράδεκτη, βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθης ενέργεια του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου σε καρναβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος επέλεξε να εκφράσει τις «πολιτικές» του θέσεις διακωμωδώντας την Ιερωσύνη και το μέγιστο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά εν μέσω της πλέον ιερής περιόδου της Εκκλησίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα;

Αλήθεια, δε γνωρίζει ο εν λόγω Βουλευτής ότι το μέτρο του πολιτισμού του καθενός κρίνεται από τον σεβασμό του απέναντι σε όσα δεν πιστεύει και δεν ασπάζεται;

Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Βουλευτής τί συνέπειες θα είχε μια ανάλογη πράξη σε μία ισλαμιστική χώρα; Το γεγονός ότι ζούμε στην ελεύθερη και Χριστιανική Ελλάδα, όπου, ακριβώς επειδή είναι Χριστιανική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, θεωρεί ότι νομιμοποιεί τέτοιες χυδαίες ενέργειες;

Μήπως, τελικά, η λεκτική και συμβολική βία, καθώς και ο φασισμός, με την ευρύτερη έννοια, έχουν δύο όψεις;

Εμείς τι άλλο να πούμε; Τα συμπεράσματα δικά σας!
Στην ίδια κατηγορία
Ελλήνων Δίκτυο
Ποιό κόμμα θεωρείτε ποιο διεφθαρμένο;
Πασόκ
Νέα Δημοκρατία
Και τα 2 το ίδιο
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1854: Έναρξη της Ηπειροθεσσαλικής επαναστάσεως.
Τελευταία Άρθρα
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet