Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, 18:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Όλη η εμπειρία έχει δείξει ότι η ανθρωπότητα είναι περισσότερο διατεθειμένη να υποφέρει εφόσον το κακό είναι υποφερτό παρά να διορθώσει την πορεία της καταργώντας τα σχήματα στα οποία έχει συνηθίσει.

Το παραπάνω πολύ ενδιαφέρον γνωμικό έρχεται μέσα από την αμερικανική διακήρυξη της ανεξαρτησίας σημείο και απόδειξη του πόσο καλά μας γνωρίζουν και πόσο καλά μας έχουν εγκλωβίσει.

Αν θέλουμε ποτέ να απεγκλωβιστούμε από όλη την σκλαβιά που μας έχει δημιουργήσει το σύστημα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στην βαθιά κατανόηση του προβλήματος στην βαθιά κατανόηση του σήμερα και στον τρόπο που μπορεί το σήμερα να θεραπευτεί.

Δύο δομές που πρέπει πάνω απ' όλα να αγγίξουμε για να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε αυτό το μεγάλο κουβάρι είναι η εξής.

θα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο που το σύστημα δεν θέλει να αγγίζουμε, αυτά που πρέπει να είναι ανείπωτα, αυτά που πρέπει να κρυφτούν για πάντα , γιατί μέσα σε αυτά υπάρχει η πλήρης κατανόηση το πώς θα γίνει θεραπεία.

Το πρώτο πράγμα που κάνει πολύ δύσκολο το πρόβλημα και τη λύση του στην οικονομική κρίση ,στον οικονομικό πόλεμο ,είναι ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι μας πολεμούν εταιρείες που έχουν υπαλλήλους τα κράτη, εμείς είμαστε κάτω από νόμους στους οποίους έχουμε να δώσουμε λόγο προς τον υπάλληλο κράτος και έτσι αυτό το άνισο παιχνίδι θα είναι πάντες εις βάρος μας γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα ποτε να στραφούμε ενάντια στον πραγματικό εχθρό, ενάντια στην πηγή την κεντρική ,ενάντια στην μεγαλη εταιρια αλλά πρέπει πρώτα πάνω απ' όλα να λογοδοτήσουμε στον αφέντη κράτος, αρχηγό δυνάστη, μπάτσο.

Η δεύτερη δομή που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι ότι η δύναμη που δημιουργήθηκε μέσα από την κληρονομιά, μέσα δηλαδή από τους νόμους που το κράτος επέβαλε ώστε να λειτουργήσει σωστά 50 100 200 χρόνια δεν μπορεί πλέον να συνεχισθει γιατι ξεπερασε τους μηχανισμους ελεγχου της , η ίδια η δύναμη ,οι ίδιοι φορείς αυτής της δύναμης,οι ίδιοι αξιωματούχοι αυτών των δυνάμεων δεν δύναται αυτή τη στιγμή να αφήσουν την αρχηγία τους, τη δύναμη τους και να κατανοήσουν ότι οδηγούμε πλέον τον πλανήτη προς την κατάστροφή του.

Με πιο απλά λόγια αυτοί που σήμερα εξυπηρετούνται από τις παλιές υποδομές και νόμους ,αυτοί που σήμερα ταΐζονται και ζουν τις οικογένειές τους υπακουωντας στις παλιές δομές, στο παλιό σκεπτικό ,τους τρόπους και κανόνες, σήμερα αποκλείεται να αφήσουν την ίδια την πολυτελη και όμορφη ζωή τους για να αλλάξουν το λάθος.

Ένα λάθος που απλά εξελίχτηκε μεσα στο χρόνο, δεν ήταν λάθος τότε που δημιουργήθηκε αλλά η εξέλιξη του πλανήτη μας, η εξέλιξη της πτώσης της αυτοκρατορίας έχει οδηγήσει πλέον τους αρχικούς νόμους και κανόνες σε δυσλειτουργια οι οποιοι δεν μπορουν να στηριξουν το τώρα,το σημερα.

Μας κυβερνούν εταιρείες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και ο μόνος στόχος που έχουν ειναι το χρήμα, εταιρείες οι οποίες διοικούν τα κράτη που τους δίνουν εντολές να κάνουν όσα πρέπει να κάνουν για να στηριχθεί η οικονομία, να κάνουν όσα πρέπει να κάνουν για να στηριχθούν οι δικές τους επιχειρήσεις, οι τράπεζες, έτσι ώστε να συνεχίζεται ο κύκλος του κέρδους και να στενεύει ο κύκλος ελευθερίας των ανθρώπων.

Κοινό γνώρισμα μιας εταιρείας είναι ότι δεν μπορεί από τη φύση της, από τον όγκο της να έχει συμπάθειες σε κάποιο κράτος γιατί δεν μπορεί να πεις ότι να κερδοφόρο σύστημα μπορεί να θυσιάσει τα πάντα για κάτι που αγαπά, αγαπάει μόνο το χρήμα και δεν τον ενδιαφέρει οποιοδήποτε κράτος.

Όταν οι δυνάμεις συσσωρευτουν σε τέτοιο μέγεθος που πλέον ξεπερνά και τις ίδιες δυνατότητες των νόμων και των θεσμών τότε όλοι οι φορείς που αντιπροσωπεύουν μια κοινωνία οπως θρησκεία ,πολιτική, επιστήμη ,έχουν απλά καθυστερήσει να εμποδίσουν το θηρίο! Να μπορέσουν να εμποδισουν το μέσω της κληρονομιάς να φτασει και να ξεπεράσει τους πάντες και πλέον αυτό να επιλέγει ποιοι θα ειναι απέναντι του σαν χρήσιμοι αντιπαλοι.

Όλες οι αυτοκρατορίες έχουν ένα τέλος, άγνωστη διάρκεια αλλά ένα τέλος ,η ιστορία δείχνει ότι ο τρόπος που αυτοκρατορίες τελειώνουν μοιαζουν κατά μεγάλη περίπτωση.

Στο τέλος της κάθε αυτοκρατορίας υπό το πρόσχημα της ανανέωσης εμφανίζονται φυλες, στρατοι, οργανωσεις, οι οποίοι διαγωνίζονται για το ποιος θα καταβροχθίσει την κληρονομιά της πρώην υπερδύναμης. Το συχνότερο φαινόμενο είναι ότι όλοι αυτοί συνήθως εμφανίζονται εκ των έσω.

Έξι εποχές καθορίζουν τη διάρκεια ζωής μιας αυτοκρατορίας τις οποίας συνήθως τα έτη διάρκειας ζωής είναι 250 χρόνια δηλαδή περίπου 10 γενεές.

Η εποχή των πρωτοπόρων.

Η εποχή των κατακτήσεων.

Η εποχή του εμπορίου.

Η εποχή της αφθονίας.

Η εποχή της νόησης και η εποχή του αρτου και του θεαματος, η εποχή της παρακμής.

Νομίζω ότι μπορείς πολύ εύκολα να διακρίνεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, μια εποχή με τεράστιες ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών μια εποχή που ο πλουτος είναι η μεγαλύτερη εικόνα και το μεγαλύτερο όνειρό όλων, μια εποχή που υπάρχει τελείως χάσιμο των ηθών.

Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι για την εποχή της παρακμής είναι όταν οι αξίες μπαίνουν σε υποτίμηση ,είναι η υποτίμηση των νομισμάτων ,η οικονομική παγκόσμια κρίση το ποιο μεγαλο σημαδι!

Όπως στην παλιά Ρωμη οι αυτοκράτορες δημιουργούσαν μονομαχίες για το κοινό που λάτρευε να της κοίτα και έτσι να απομακρύνεται από την αλήθεια για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας έτσι και σήμερα ακριβώς τα θεάματα ,τα media, η τηλεόραση σπαταλούν υπέρογκα ποσά για να σε κάνουν να μην καταλάβεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι και το τι έρχεται.

Όταν στον οργανισμό τα κύτταρα αρχίζουν πλέον και δεν ενδιαφέρονται για την σωστή τους εργασία ,για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού τοτε αυτός ο οργανισμός πέφτει σε εντροπία! Οπως ακριβώς μια αυτοκρατορία η οποία ειναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι άνθρωποι γύρω μας έχουν όλοι αρχίσει να μην αισθάνονται τίποτε, να μην μετανιώνουν για τίποτα, να μη συμμετέχουν σε τίποτα ,να μην έχουν καμία αξία καμιά ηθική ,να μην έχουν διάθεση για τα κοινά, διάθεση για αλλαγή, διάθεση για ελευθέρια, διάθεση για διόρθωση, τότε επέρχεται αργά αργά η εντροπια και ο θάνατος.

Η τελευταία γενιά οι baby boomers όπως ονομάζονται στην Αμερική είναι η γενιά που κατασπατάλησε το μέλλον όλων μας, η γενιά που ξεπέρασε την έννοια της κληρονομιάς και της δύναμης, που ξεπέρασε την εννοια να αφήσω κάτι για τον επόμενο και έζησε τα πάντα εδώ χωρις να σκέφτεται το αύριο ,είναι η γενιά του τέλους, η γενιά που ξεκίνησε τη σημερινή παρακμή.

Αυτή η γενιά είναι που και σήμερα κρατάει στα χέρια της τα κλειδιά της εξουσίας, αυτή η ίδια είναι η γενιά που σήμερα είναι πρόεδροι των μεγάλων εταιρειών, είναι η γενιά που έμαθε σε αυτον τον τρόπο ζωής, η οποία μέχρι να τελειώσει δεν θα σταματήσει να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, πως να τα πάρει όλα τώρα εδώ και σήμερα.

Θα ήταν ανόητο λοιπόν να περιμένουμε από ανθρώπους που τα τελευταία 60-70 χρόνια έζησαν με αυτόν τον τρόπο και κατασπατάλησαν οτιδήποτε υπήρχε σήμερα σαν πόρο για το δικό τους συμφέρον' ότι αύριο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει απλα χωρίς να έχουμε καμία αλλαγή, καμιά καταστοφή, καμια πτωση! Είναι ένα σύστημα δυνάμεως που δομήθηκε για να εξυπηρετήσει τους λίγους και αυτό πλέον το σύστημα δύναμης, αυτή η ελίτ δεν μπορεί να χαριστεί για το καλό όλων μας γιατί πλέον έχει φύγει από τα όρια του να μπορεί να γυρίσει πίσω.

Η ελίτ για να μπορέσει να είναι σίγουροι ότι δεν θα κινδυνεύσει η δυναμη της υιοθέτησε επιστημονικές ιδέες οι οποίες την συνέφεραν, της εξασφαλισαν την σωστη αντιμετώπιση των ανθρώπων των οποίων πλέον τους έβλεπε σαν άχρηστους που απλά καταναλώνουν, το οποίο είναι και ένα σημάδι της εποχής της παρακμής.

Μία βασική θεωρία που η ελίτ χρησιμοποιεί τα τελευταία 50 χρόνια είναι η θεωρία των παιχνιών η οποία με λίγα λόγια μας αναφέρει σαν άτομα ,σαν όντα τα οποία ό,τι και να γίνει στο τέλος θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας, πράγμα όχι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα τη σημερινή, αλλά αφήνοντας έξω αρκετά στοιχεία του ανθρώπινου ιδεαλισμού και ψυχοσύνθεσης.

Με αυτούς τους κανόνες λοιπόν και τον γνωμονα η ελίτ ξεκίνησε να μας συμπεριφέρεται και να δημιουργεί νόμους και κανόνες για να μας ελέγχει ,θεωρώντας ότι πάντα θα ακολουθούμε το συμφέρον μας, μενοντας σιγουρη οτι πάντα μέσω αυτού του συμφέροντος θα μπορει να μας δείχνει και λίγο καρότο για να κάνουμε όλα όσα θέλει ,η να μας κάνει να κάνουμε πράγματα που δεν θα θέλαμε πότε να κάνουμε απειλωντας μας οτι θα μας στερησει το καρότο του συμφέροντος μας.

Όλο αυτό το σύστημα ελέγχου, όλη αυτή η νέα πληροφορία, όλο το data που χρειαζόταν να συλλέγει η παγκόσμια ελίτ, έφυγε από τα ίδια της τα χέρια, ξεκίνησε να γίνεται μια υπερ οντότητα πληροφορίας, ένα μηχάνημα το οποίο απλά δεχόταν ξερές εντολές για να ελέγχει τη μάζα έτσι όπως θέλει ελίτ ,στην οποία όμως ξερη εντολή λεπει η κατανοηση η ανθρωπινη, η εντολη ειναι γραμικη-μαθηματικη και έχει ξεχάσει ότι έχει να κάνει με έμβια όντα.

Ουσιαστικά λοιπόν το πρόβλημα μας είναι οι εντολές που εχουν περάσει οι επικυρίαρχοι φοβούμενοι μην χάσουν τη δύναμή τους, οι οποίες εντολες όμως επειδή είναι πολύ μεγάλες σε όγκο χρειαζόντουσαν να γίνουν αυτόματες ,να γίνουν ηλεκτρονικές, οι όποιες αυτές εντολές δεν μπορούν να δουν ένα πρόβλημα ολιστικά, δεν μπορούν να δούνε σαν άνθρωπος με ανθρώπο ποιο είναι το θέμα, ποιος είναι ο κανόνας, ποιος νόμος έγινε παραβίαση, που υστερούμε, που πονάμε και ποια λύση χρειάζεται.

Έχω πει πολλές φορές ότι σαν πολιτισμός έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να συλλέγουμε την πληροφορία αλλά να μην μπορούμε να την επεξεργαστούμε, έτσι λοιπόν θα μιλάμε πάντα για παράπλευρες απώλειες, θα μιλάμε πάντα για έναν εικονικό κόσμο δικαίου, θα μιλάμε πάντα για τον αφρό και όχι την ουσία, αυτός ο πολιτισμός πηγαίνει ντουγρου προς την καταστροφή του εξαιτίας των μεγάλων να κατανοήσουν την αδυναμία τους να τον ελέγξουν.

Άρα κατανοώντας το πρόβλημα ότι βρίσκεται στην αδυναμία των ισχυρών να ελέγξουν την πληροφορία προς τους καταναλωτές τους eaters, εμάς δηλαδή, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι λύση απ' το ίδιο το σύστημα που νομίζαμε ότι μας προστατεύει δεν θα έρθει ποτέ μιας και το ίδιο πλέον το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Μόνο με νέες συμβάσεις αλήθειας ,μονο δουριακα, χωρίς καμία αντιπαλότητα, χωρίς καμία βια ,μόνο άνθρωπος με ανθρώπο, μόνο γνώση κατανόηση με κατανόηση ,νέες αξίες, νέους κώδικες επικοινωνίας και νέους στόχους μπορουμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό το οποίο ξεψυχά, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε μια νέα μορφή δομής εξουσίας και ελευθερίας στην ζωή μας.

Stranger...
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;;;:
Σαν Σήμερα (16 Δεκεμβρίου)
  • 1867: Οι Κρήτες επαναστάτες κατατροπώνουν στη Δρακωνία Λασιθίου τουρκικό σώμα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Νεάπολη.
  • 1885: Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved