ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ινδία: Απαγορεύτηκε ντοκιμαντέρ για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, 12:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε την προβολή ντοκιμαντέρ που αφορά στον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί ήταν αυτή που ζήτησε την απαγόρευση της προβολής στην Ινδία του ντοκιμαντέρ "Κόρη της Ινδίας" λόγω του "επιλήψιμου περιεχομένου" του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ράτζαν Μπαγκάτ.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, περιέχει και μια επίμαχη συνέντευξή ενός από τους καταδικασθέντες για το βιασμό, του Μουκές Σινχ. Ο Σινχ σόκαρε με τις δηλώσεις του λέγοντας ότι το θύμα "δεν έπρεπε να αντισταθεί" αλλά και κάτσει και να υπομείνει αυτό που της συνέβη.

Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ δήλωσε αναστατωμένη από την απόφαση αυτή.

"Η απόφαση του δικαστηρίου μου ραγίζει την καρδιά", δήλωσε. "Όσο περισσότερο θα προσπαθούν να εμποδίσουν την ταινία, τόσο πιο ζωηρό θα είναι το ενδιαφέρον του κόσμου γι' αυτή. Τώρα όλοι θέλουν να την δουν".

Η φοιτήτρια κινησιοθεραπείας υπέκυψε στα τραύματά της 13 ημέρες αφού δέχθηκε την άγρια επίθεση μέσα σ' ένα λεωφορείο, στο οποίο είχε επιβιβασθεί μαζί μ' έναν φίλο της αφού βγήκαν από κινηματογράφο στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το έγκλημα αυτό προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία. Έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στη χώρα και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.

Πηγή: http://www.press-gr.com/2015/03/blog-post_963.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (26 Μαρτίου)
  • 1821: Ο πρόκριτος της Γαστούνης Γεώργιος Σισίνης κηρύσσει την Επανάσταση στην περιοχή.
  • 1833: Παράδοση της Εύβοιας από τους Τούρκους στους Έλληνες.
  • 1940: Πεθαίνει ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης.
  • 1946: Η Αμερικανική Γερουσία με ψήφισμά της αναγνωρίζει για δεύτερη φορά τα Ελληνικά δικαιώματα στη Β. Ήπειρο.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved