Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Οργανωμένο σχέδιο για την χρήση της Αλβανικής γλώσσας στα Βαλκάνια

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, 14:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, σχετικές αλβανικές αιτιάσεις και στην χώρα μας, μετά από αιτήματα, διαφαίνεται μια γενικότερη κινητοποίηση για την χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλα τα Βαλκάνια.

Διακρίνεται δηλαδή ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που υπακούει στην λογική της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, μέσω «ακίνδυνων φαινομενικά», αιτιάσεων περί χρήσης της αλβανικής γλώσσας και ιστορίας από τους απανταχού αλβανούς των Βαλκανίων, τονίζουμε στο Pentapostagma.gr.

Συγκριμένα σύμφωνα με το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων, στην γείτονα χώρα, το balkanweb.com, οι Αλβανοί στο Μαυροβούνιο είναι «δυσαρεστημένοι» με την κατάσταση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα, και «απαιτούν» ( προσέξτε) από την κυβέρνηση της χώρας, και όλους τους κρατικούς θεσμούς, να σεβαστούν το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα.

Σε όλες τις περιοχές όπου ζουν Αλβανοί στο Μαυροβούνιο έχει ήδη υπογραφεί αίτηση με το σύνθημα «Σταματήστε τις διακρίσεις, θέλουμε να εκπαιδευόμαστε όπως στην Αλβανία».

Στο τέλος Νοεμβρίου θα υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας του Μαυροβουνίου , στο διπλωματικό γραφείο της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το σχετικό αίτημα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό οι αλβανοί που ζουν και διαβιούν σε Ελλάδα, Σερβία, ΠΓΔΜ, και Μαυροβούνιο, «απαιτούν» να εκπαιδεύονται όπως οι αλβανοί συμμαθητές τους στην Αλβανία.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ακριβώς «εκεί», αλλά στην προσπάθεια γαλούχησης μιας γενιάς ολόκληρης με την αλβανική ιδεολογία περί της Μεγάλης Αλβανίας, όπως π.χ. αναφέρεται στα αλβανικά βιβλία της ιστορίας και της Γεωγραφίας, που αναγράφεται ότι τα εδάφη «αυτά» ( Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, ΠΓΔΜ) τα πήραν με την βία οι, έλληνες, οι Σέρβοι κτλπ, και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν δικά τους. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, το οποίο ακολουθείτε κατά γράμμα.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;;;:
Σαν Σήμερα (8 Δεκεμβρίου)
  • 1868: Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
  • 1940: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
  • 1943: Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
  • 1944: Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved