Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Προσκύνησαν και οι Ρώσοι;;; Ξεκινά την λειτουργία του στην Μόσχα το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης με χωρητικότητα 10.000 ισλαμοπίθηκους!!!

23 Σεπτ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Παρά τα προβλήματα με τους ισλαμιστές (και ιδίως εκείνους που προέρχονται από την Τσετσενία) ανοίγε σήμερα στην Μόσχα των 2 εκατομμυρίων μουσουλμάνων το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης

Μετά απα δέκα χρόνια που χρειάστηκαν για την κατασκευή του, το μεγαλύτερο τζαμί της Μόσχας (αλλά και όλης της Ευρώπης) ανοίγει σήμερα τις πόρτες του. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιβλητικό κτήριο, το οποίο χτίστηκε πάνω στα απομεινάρια ενός προηγουμενου τζαμιού που βρισκόταν στην ίδια περιοχή από το 1904, και έχει χωρητικότητα πάνω από 10.000 προσκυνητές.

Με αυτό το νέο τζαμί, υπάρχουν πλέον έξι τόποι λατρείας για τους 2 εκατομμύρια μουσουλμάνους που υπολογίζεται ότι κατοικούν στη Μόσχα. Ενώ σχεδόν 20 εκατομμύρια είναι οι μουσουλμάνοι που είναι διασκορπισμένοι σε όλες τις επαρχίες της Ρωσίας.

Παρά το χτίσιμο του νέου τζαμιού, τα προβλήματα των μουσουλμάνων στην ρωσική πρωτεύουσα είναι αντίστοιχα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η Μόσχα είναι η πόλη με τους περισσότερους μουσουλμάνους από όλες τις ευρωπϊκές πρωτεύουσες.

Όμως υπάρχει μία διαφοροποίηση αρκετά χαρακτηριστική, καθώς το 40% των κατοίκων είναι εναντίον του Ισλάμ αλλά μόλις ένα 12% έχει αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους. Και αυτό γιατί συνδέουν την ίδια την θρησκεία με κάτι επικίνδυνο με έντονη την χροιά της πολιτικής ιδεολογίας και την σύνδεσή της με την τρομοκρατία.

Παρ' όλα αυτά, οι Ρώσοι δεν είναι και ιδιαίτερα ανεκτικοί με συγκεκριμένες εθνότητες, ιδίως αυτούς που προέρχονται από τις περιοχές του Καυκάσου, για τους γνωστούς λόγους. Και αρκετοί είναι εναντίον στην κατασκευή νέων τζαμιών, γιατί -όπως και στην χώρα μας- φοβούνται ότι θα αποτελέσουν σημεία όπου θα συγκεντρωθούν οι μετανάστες και θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της συνοικίας τους.

Όπως και να έχει όμως, ποιώντας και την ανάγκη φιλότιμο, οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας προσπαθούν να εντάξουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό στην χριστιανική κανονικότητα της πόλης. Φτιάχνοντάς τους εκτός των άλλων και το μεγαλύτερο τζαμί που υπάρχει στην Ευρώπη.

Και δίνοντας παράδειγμα σε χώρες που με σαφώς λιγότερο μουσουλμανικό πληθυσμό και εμφανώς μικρότερες ανησυχίες για την δράση των ισλαμιστών, αρνούνται πεισματικά να δημιουργήσουν χώρους λατρείας για τους πιστούς του Ισλάμ.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1822
  Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
 • 1849
  Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
 • 1943
  Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
 • 1944
  Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Φίλοι - Συνεργάτες