Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Τουρκία: Συνέλαβαν 2 δημοσιογράφους της Χουριέτ γιατί αποκάλυψαν πως ο Ερντογάν έστελνε όπλα στη Συρία [Βίντεο]

28 Νοέ, 14:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Στην σύλληψη δυο γνωστών δημοσιογράφων στην Τουρκία, προχώρησαν σήμερα οι αρχές με την κατηγορία της προδοσίας.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet, τον αρχισυντάκτη Can Dündar (αριστερά στη φωτό) και τον Erdem Gü (δεξιά στη φωτό).



Υπενθυμίζεται πως η Cumhuriyet είχε αποκαλύψει πως κρατικές μυστικές υπηρεσίες της χώρας έστελναν όπλα στη Συρία.

Οι δυο δημοσιογράφοι μετά την σύλληψη τους κατηγορήθηκαν για συνέργεια σε τρομοκρατία, ενώ κατηγορήθηκαν επίσης και για το αδίκημα της δημοσίευσης εμπιστευτικών κρατικών πληροφοριών.

«Μας κατηγορούν για κατασκοπία. Ο πρόεδρος είπε πως οι πράξεις μας είναι «προδοσία». Εμείς δεν είμαστε ούτε προδότες, ούτε κατάσκοποι, ούτε ήρωες, είμαστε δημοσιογράφοι. Αυτό που κάναμε ήταν η απλώς η δουλειά μας, μία δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο Dündar πριν παρουσιαστεί ενώπιον των εισαγγελέων την Πέμπτη. Μάλιστα οι Dündar and Gül κατηγορούνται πως είναι μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου από την Cumhuriyet έδειχνε Τούρκους αστυνομικούς να ανοίγουν φορτηγά γεμάτα κιβώτια που είχαν όπλα και πυρομαχικά, τα οποία αποστέλλονται στη Συρία από τις Μυστικές Υπηρεσίες τον Ιανουαρίου 2014.

Το επίμαχο βίντεο



Ερντογάν: Το ρεπορτάζ ήταν κατασκευασμένο -Θα το πληρώσουν ακριβά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως το ρεπορτάζ τους ήταν κατασκευασμένο προκειμένου να περάσει στην κοινή γνώμη πως η Τουρκία βοηθάει τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα είπε πως όποιος κατασκεύασε την ιστορία θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η πλευρά του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε τους δύο δημοσιογράφους για προσπάθεια χειραγώγησης ακόμα και της Δικαιοσύνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη Τρίτη πως είτε τα φορτηγά μετέφεραν όπλα είτε όχι, η δημοσιοποίηση της ιστορίας είναι μία κίνηση προδοσίας.«Τι διαφορά έχει αν τα φορτηγά μετέφεραν όπλα ή όχι, το δημοσίευμα είναι ''προδοσία''», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν υποστήριξε πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους και πως οι δημοσιογράφοι ήταν συνεργοί σε ένα σαμποτάζ που είχε σκοπό να βλάψει τον ίδιο, την κυβέρνηση και το κόμμα του.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1806
    Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
  • 1869
    Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
  • 1918
    Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
  • 1956
    Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Φίλοι - Συνεργάτες