Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Τουρκία: Έβαλαν την MIT να "μαζέψει" τις φιλοτζιχαντιστικές δηλώσεις αξιωματούχων!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις αξιωματούχων στην Τουρκία που με έμμεσο τρόπο δικαιολογούσαν κατά κάποιο τρόπο την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών στην Γαλλία κατέβαλε και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), κ. Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) ακολουθώντας την διορθωτική παρέμβαση των κκ Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Έτσι ο επικεφαλής της ΜΙΤ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής έχει απελάσει 1.056 αλλοδαπούς και έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε 7.833 ως μέρος των προσπαθειών της να σταματήσει την στρατολόγηση τζιχαντιστών στην τρομοκρατική οργάνωση ''Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε'' ( ISIL) στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ κλήθηκαν οι Τούρκοι πρέσβεις να διαδώσουν αυτά τα στοιχεία.

Σε ομιλία που εκφώνησε στην Ετήσια Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα , συνοδεία του Υπαρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ, ο κ. Φιντάν αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της Άγκυρας ως προς την καταπολέμηση του ISIL- αποφεύγοντας φυσικά να πει ότι αυτί έγινε τελευταία και μόνο μετά από πολλαπλές και πολύπλευρες πιέσεις και παροτρύνσεις της Δύσης.

Δύο ημέρες πριν, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Εφκάν Αλά (Efkan Ala), είχε δηλώσει ότι 1.056 ξένοι έχουν απελαθεί από την Τουρκία και ζήτησε από τους Πρέσβεις να το κάνουν γνωστό στο εξωτερικό. ''Μέχρι στιγμής έχουμε απαγορεύσει σε 7.833 άτομα να μπουν στην Τουρκία και έχουμε απελάσει περίπου 1.056'' είχε πει και ο κ. Αλά. Η προτροπή του Υπουργού προς τους πρέσβεις με την φράση '' πείτε στον κόσμο για τα γεγονότα'' δείχνει και την αγωνία της  Άγκυρας για την εικόνα ανοχής που έχει απέναντι στους τζιχαντιστές αλλά και την ενίσχυσή της από τις αρχικές δηλώσεις μετά τις 12 δολοφονίες στο Παρίσι  και την αίσθηση που έκαναν στον κόσμο - εξ ού και οι επιστράτευση μετά των πάντων  για να τις βάλουν σε ένα άλλο πλαίσιο, πολύ πιο ήπιο και αποδεκτό. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η  Τουρκία έχει εδώ και καιρό έχει επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα για την ανοχή στους ξένους μαχητές που διέρχονται μέσω του εδάφους της  για να ενταχθεί ISIL στη Συρία- κάτι που επισημαίνει και η τουρκική  αγγλόγλωσση εφημερίδα Hurriyet Daily News.Όπως ειναι γνωστό και το λέει η εφημερίδα ότι μόλις κατά το 2ο εξάμηνο του 2014, η Τουρκία αύξησε την συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών της με τις ευρωπαϊκές χώρες, απαγορεύοντας την είσοδο  σε αρκετές χιλιάδες αλλοδαπούς.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (18 Ιανουαρίου)
  • 976: Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
  • 1823: Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
  • 1833: Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
  • 1854: Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
  • 1956: Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved