ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: Η Χριστοδουλοπούλου, όταν όλα έχουν «παγώσει», ζητεί ευρωπαϊκά κονδύλια για τους μετανάστες!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, 16:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτικό αίτημα...έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου

Κανονικά συνεχίζονται οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών:

Ενισχύθηκε η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης και συστήνονται πέντε καινούρια αυτοτελή κλιμάκια ασύλου στην επικράτεια.

Εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την ενίσχυση των κλιμακίων και κέντρων Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.

Υποβλήθηκαν και βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης τα πολυετή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 560 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ήταν εκκρεμή από τον Οκτώβριο του 2014.

Κατατέθηκε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

Στις 2 Ιουλίου επικυρώθηκε η σύσταση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν τα ζητήματα της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής Συμβουλίου της Ε.Ε., συνομολογήθηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης 16.000 προσφύγων από τη χώρα μας σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Φορείς του υπουργείου συμμετέχουν ενεργά στην άμεση υλοποίηση του ως άνω σχεδίου.

Συνεχίζεται η στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω του νόμου περί «Επανασύστασης Δημοτικής Αστυνομίας».

Τέλος, όπως σημειώνεται, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψήφιση επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχέδιου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».

Πηγή: http://kyklwpas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_71.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιουλίου)
  • 1686: Πελοποννήσιοι, Ζακυνθινοί και Βενετοί απελευθερώνουν την Μεθώνη από τους Τούρκους.
  • 1770: Καταστροφή του τουρκικού στόλου στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνης από τους Ρώσους.
  • 1828: Υπογράφεται πρωτόκολλο μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
  • 1907: Βουλγαρική συμμορία σκοτώνει τον Μακεδονομάχο Νικόλαο Τσοτάκο, ενώ μαχόταν ηρωικώς.
  • 1920: Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Ηράκλεια, την Ραιδεστό και την Τυρολόη στην Ανατολική Θράκη.
  • 1921: Στο Καράκογιουν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων δοκιμάζεται πολύ, αλλά δεν λυγίζει.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved