Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Για πάρτε μάτι μερικές φάτσες από ΜΚΟ που έχουν συλληφθεί από την αστυνομία του Κιλκίς! ΔΕΙΤΕ και θα καταλάβετε... (ΦΩΤΟ)

1 Μάϊ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν «Αλληλέγγυοι» που καταγγέλλουν αδικαιολόγητες συλλήψεις

Την αντίδραση μελών 14 πρωτοβουλιών, από διάφορες χώρες, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον καταυλισμό της Ειδομένης, προκάλεσαν «οι καταγγελίες από ΜΜΕ και πολιτικούς» ότι ευθύνονται για την πρόκληση βίαιων διαδηλώσεων στην περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, στο Πολύκαστρο, εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για τη δημιουργία επεισοδίων και τη διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, καθώς θεωρούν ότι αυτές οι τακτικές, σε έναν ευάλωτο πληθυσμό, «προκαλούν ψεύτικες ελπίδες και δημιουργούν μόνο κακό».

«Οι άδικες κατηγορίες εναντίον μας έχουν ως αποτέλεσμα μόνον την αύξηση της αστυνομικής δραστηριότητας και τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και προσαγωγές τουλάχιστον 25 εθελοντών τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, μειώνουν την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των προσφύγων σε βασικές ανάγκες, όπως σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια» αναφέρεται σε κοινή δήλωση όλων των πρωτοβουλιών που διαβάστηκε στη συνέντευξη Τύπου όπου όμως, δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να θέσουν ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τους αλληλέγγυους, η προσοχή θα πρέπει να είναι στραμμένη στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και στη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι άνθρωποι στην Ειδομένη θεωρούν ότι τους συμπεριφέρονται απάνθρωπα, ειδικά μετά τη βία που υπέστησαν την περασμένη Κυριακή. Ακόμη, είναι κατανοητό ότι όσοι ζουν στον καταυλισμό θα «απαντήσουν» με διαμαρτυρίες εξαιτίας της απογοήτευσης από την απέλπιδα κατάσταση που ζουν» υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση που υπογράφεται από τους: Team Bananas, HealthPoint Foundation, SolidariTea, Borderfree, Dresden-Balkan Konvoi, Aid Delivery Mission, Shorba Crew, InterVolve, Refugee Trauma Initiative, Micropolis Social Space for Freedom, InterEuropean Human Aid Association, Chai Team, Volunteers Idomeni Coordination and Support Team και The Czech Team.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΊ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Τις φωτογραφίες, μας τις  έστειλε αναγνώστης από το Κιλκίς)


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 614
  Τα Περσικά στρατεύματα λεηλατούν τα Ιεροσόλυμα και μεταφέρουν τον Τίμιο Σταυρό στην Κτησιφώντα.
 • 1821
  Ο "Νηρεύς" μονομαχεί μέσα στον Μαλιακό κόλπο με τουρκική φρεγάτα και την ανατινάζει.
 • 1827
  Λήγουν στην Τροιζήνα οι εργασίες της Γ΄ Εθνικής Συνελεύσεως.
 • 1897
  Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται με σφοδρότητα κατά των Ι και ΙΙ Μεραρχιών στον Δομοκό.
 • 1905
  Αντάρτικα σώματα δέχονται επίθεση από τουρκικό τάγμα στα Καλύβια Πέλλας.
 • 1912
  Οι Ιταλοί ολοκληρώνουν την κατάληψη της Ρόδου.
 • 1919
  Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τον Τσεσμέ, τα Αλάτσατα και τα Βούρλα.
 • 1941
  Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Ιθάκη.
 • 1944
  Ο Ιερός Λόχος πλήττει γερμανικούς στόχους στην Χίο.

Φίλοι - Συνεργάτες