Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Νέο χάος στη Μυτιλήνη... Εγκλωβισμένο στο λιμάνι από 20.000 λαθρομετανάστες το Ελ. Βενιζέλος! Νέες δυνάμεις ΜΑΤ στο νησί!

6 Σεπτ, 15:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 05.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες. Είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα του λιμανιού και μέχρι τις 09.00 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια, αφού δεν υπάρχουν άτομα για να καταγράψουν τους μετανάστες που περιμένουν.

Την ίδια ώρα σε ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα στο χώρο όπου λειτουργεί η πρώτη καταγραφή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνωστίζονται περισσότερα από 3.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται από νεοεισερμένους που με κάθε τρόπο έρχονται στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τα 10.000 άτομα που διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης στους δημόσιους χώρους της ακόμα και σε παλιά σπίτια και αυλές.





Κι ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων και φυλών, αλλά και με ντόπιους συνεχίζονται, η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να γίνεται στο λιμάνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο καταγραφής θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί στον καταυλισμό όπου, όμως και πάλι καταγραφή δεν θα γίνεται αφού το καταγραφικό κέντρο όπως έγινε σήμερα γνωστό δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες αποκατάστασης της τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.



Η προσπάθεια κατάληψης του πλοίου Τέρα Τζετ

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.30 όταν οι 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να καταλάβουν το πλοίο ''Τέρα Τζετ'', που είχε δέσει στο λιμάνι και επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Πειραιά. Χιλιάδες άτομα αιφνιδίασαν τους λιγοστούς άντρες του λιμενικού και κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του πλοίου.

Οι μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου και απωθήθηκαν αρχικά από μικρή αστυνομική δύναμη όμως τελικά στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές με τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί μεταναστών, με ένα άτομο να πέφτει αναίσθητο και να οδηγείται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Πραγματοποίθηκαν συλλήψεις ενώ υπήρξαν και επιπλέον τραυματίες.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες (20-9-2015) εκλογές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1479
    Εγκατάσταση των Τούρκων στη Ζάκυνθο και κατάλυση του λατινικού Δουκάτου των Τόκκων.
  • 1570
    Τουρκικές δυνάμεις του Μουσταφά Πασά κυριεύουν και λεηλατούν τη Λευκωσία.
  • 1822
    Ναυμαχία Σπετσών, κατά την οποία ο Ελληνικός Στόλος νικά τον τουρκικό.
  • 1943
    Ανακοινώνεται επισήμως από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Συμμάχων η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιταλίας.
  • 1944
    Εκτελείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι η ηρωίδα της Εθνικής Αντιστάσεως Λέλα Καραγιάννη. Επιδρομή 16 Ιερολοχιτών εναντίον γερμανικού φυλακίου της νήσου Κω και καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
  • 1956
    Επίθεση μελών της ΕΟΚΑ εναντίον του αστυνομικού σταθμού Κυρήνειας.

Φίλοι - Συνεργάτες