Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Που ξανακούστηκε!!! Χωρίς χαρτιά, χωρίς πιστοποιητικά, η κυβέρνηση στέλνει τα ΛΑΘΡΟπροσφυγόπουλα και ΣΧΟΛΕΙΟ! ΤΟΛΜΗΣΕ να συγκρίνει τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ με τους Ποντίους!!!

6 Απρ, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
«Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο να εντάξουμε αυτά τα παιδιά στον εκπαιδευτικό ιστό», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επισκέφθηκε τον Ελαιώνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Χαράλαμπο Λόντο, καθώς και τους διευθυντές Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων σχολικής και προσχολικής ηλικίας με βάση την οποία θα σχεδιαστούν υποστηρικτές εκπαιδευτικές δομές στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και στις σχολικές μονάδες.

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι οι πρόσφυγες σχολικής και προσχολικής ηλικίας να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό ιστό από το ερχόμενο σχολικό έτος. «Η ελληνική Πολιτεία έχει μακρά εμπειρία σε αυτού του τύπου την ένταξη καθώς έχει αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με τους παλινοστούντες Ποντίους», ανέφερε ο Θ. Πελεγρίνης , ο οποίος στον Ελαιώνα παρακολούθησε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων με εκπαιδευτές από τα χωριά SOS, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ.

«Τα παιδιά αυτά -σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας- έρχονται στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με την τσάντα στον ώμο. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο. Κι εμείς πρέπει να τους εξασφαλίσουμε αυτή την πρόσβαση στα διαπολιτισμικά σχολεία μας».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 1143
  Ο Μανουήλ Α΄ Κομνηνός διαδέχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας τον πατέρα του Ιωάννη Β΄.
 • 1821
  Οι Ι. Διοβουνιώτης και Αθ. Διάκος πολιορκούν το φρούριο της Μενδενίτσας Φθιώτιδος.
 • 1822
  Μάχη στο Καστέλλι Χανίων και νίκη των Κρητών επαναστατών.
 • 1827
  Οι Κριεζής, Σωτηρίου και Θέγκας πυρπολούν 8 δικάταρτα τουρκικά πλοία στον Βόλο.
 • 1854
  Θεσσαλοί επαναστάτες νικούν 1.700 Τουρκαλβανούς στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.
 • 1941
  Το οχυρό Αρπαλούκι εγκαταλείπεται από την φρουρά του, η οποία υποχωρεί προς τον ποταμό Στρυμόνα.

Φίλοι - Συνεργάτες