Στη φυλακή οδηγός του ΟΑΣΘ ως «ρατσιστής» επειδή κατέβασε αλλοδαπούς τζαμπατζήδες

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για το ότι υποχρέωσε δύο Αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού, καθώς δεν είχαν εισιτήρια...

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς»!

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για «ρατσιστική» συμπεριφορά.

Επικαλούμενοι «μαρτυρία» επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται, τάχα, να είπε ότι είναι “χρυσαυγίτης”, επιδεικνύοντας – σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες - μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια.

Διέψευσε δε, τα όσα κατήγγειλε η «αυτόπτης μάρτυρας» ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό. Μάλιστα, προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1916: Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
  • 1920: Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου. Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
  • 1941: Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
  • 1943: Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
  • 1944: Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet