ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Υπάρχει σενάριο ελληνικής εμπλοκής στον νατοϊκό ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο;;;

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, 11:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
«Λύσσαξαν» οι εταίροι μας στην ΕΕ, και οι σύμμαχοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, να υπογράψουμε επιτέλους την συμφωνία για το χρέος όπως-όπως, αποδεχόμενοι αισχρούς όρους που μας παραπέμπουν τουλάχιστον στο Μεσαίωνα. Το γιατί ακριβώς, γίνεται κατανοητό βάση μιας σειράς δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρας.

Η πατρίδα μας, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ θα « πρέπει» με το « στανιό» να συμμετάσχει πιθανόν, σε σχέδια που αφορούν τον σχεδιαζόμενο πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας στην Κριμαία. Φυσικά ούτε λόγος για την κατασκευή του αγωγού Τurk Stream», και άλλα τέτοια σχέδια.

Ο λόγος είναι η παρουσία Ελλήνων στρατιωτικών σε νατοϊκή άσκηση «προσομοίωσης επίθεσης σε πλατφόρμα άντλησης υδρογονανθράκων στην « καυτή περιοχή» του Ευξείνου Πόντου και της Κριμαίας,γεγονός που αποτελεί σημαντική είδηση, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα gazeta.ru!!

Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν οι χώρες του Ευξείνου Πόντου και ξεκίνησαν την Τρίτη. Συμμετέχουν 2.500 στρατιώτες από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Ρουμανία, την Γεωργία και την Μολδαβία. Ο στόχος της άσκησης είναι οι τεχνικές προστασίας θαλάσσιων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου, με την προσομοίωση επίθεσης ενός φανταστικού «εχθρού», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το σενάριο από μόνο του αποτελεί αίνιγμα, και αφορά προφανώς, την προστασία των ρουμανικών και βουλγαρικών κοιτασμάτων στην περιοχή αυτή. Η πιθανή παρουσία στην συνέχεια και ελληνικών πολεμικών πλοίων, και ίσως και πολεμικών αεροσκαφών θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο, » πιθανής εμπλοκής» για την πατρίδα μας, σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της κατάστασης στην Κριμαία.

amerikanikos-stolos-1

Άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι και στην περίπτωση της Βοσνίας το 1995, αλλά και της Σερβίας το 1999, για όσους θυμούνται καλά, ελληνικά πολεμικά πλοία συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα οι Έλληνες διαδήλωναν υπέρ της φίλης χώρας της Σερβίας, και την ίδια στιγμή ελληνικά πολεμικά πλοία απέκλειαν τους Σέρβους. Ενθυμίζουμε ότι το ελληνικό αντιτορπιλικό «ΚΙΜΩΝ», που ήταν εφοδιασμένο με πυραύλους «Penguin», συμμετείχε στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου του ΝΑΤΟ, που βρισκόταν στην Αδριατική έξω από τις ακτές του Μαυροβουνίου και τα οπλικά του συστήματα, μαζί με τα άλλα ΝΑΤΟικά πλοία, είχαν στραφεί σε γιουγκοσλαβικούς στόχους. Επίσης το ελληνικό αντιτορπιλικό συνέβαλλε, μαζί με άλλα, στην κάλυψη των αμερικανικών πλοίων που εξαπέλυαν πυραύλους κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αυτά για την ιστορία, η οποία πιθανότατα θα επαναληφθεί και στην περίπτωση της Κριμαίας.

Ο λόγος αναφέρεται στην συνέχεια του δημοσιεύματος και αφορά επίσης, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου ξεκίνησαν οι ναυτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Trident Joust», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Παρόμοιες ασκήσεις διεξάγονται κάθε χρόνο, αλλά οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας έχουν καταστήσει σαφές ότι, το πλαίσιο της κατάστασης γύρω από την στρατηγικής σημασίας περιοχής της Κριμαίας «μεταβάλλεται» ραγδαία».!!

Φέτος η χώρα υποδοχής της άσκησης είναι η Ρουμανία. Αυτή θα είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση των ασκήσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Ιουνίου και θα συμμετάσχουν 1.000 στρατιώτες από 25 χώρες, τονίζει το δημοσίευμα.

Ένας ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού, ο Ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, δήλωσε ότι «οι ασκήσεις καταδεικνύουν σαφέστατα πώς το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται στις νέες προκλήσεις για την ασφάλεια στην θαλάσσια αυτή περιοχή».

Σε μια συνέντευξη στους Ρουμάνους δημοσιογράφους ο Αμερικανός αξιωματικός ίδιος το έθεσε πιο συγκεκριμένα: «Ανησυχούμε για την τοποθέτηση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων νέας γενιάς στην Κριμαία, καθώς και για την μεταστάθμευση μεγάλου αριθμού νέων ρωσικών αεροσκαφών, κινήσεις οι οποίες μας παραπέμπουν σε μια σαφή στρατιωτική κλιμάκωση η οποία κατά τη γνώμη μας, αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας». Όταν μιλούν για » απειλή » οι Αμερικανοί τότε τα πράγματά γίνονται «σκούρα».

Αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια οι ΗΠΑ έχουν την ΕΕ, η οποία με ψήφισμα ζήτησε «νατοϊκή υπεροχή στην Μαύρη Θάλασσα». Το ψήφισμα που εγκρίθηκε, από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο βάσει της έκθεσης που συντάχθηκε από τον Ρουμάνο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mircea Pascu, «εξέφραζε» την ανησυχία της ΕΕ, για τον κινητοποίηση πολύ μεγάλων δυνάμεων του Ρωσικού στρατού στην Κριμαία. Το ψήφισμα αυτό το οποίο ωστόσο δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το κείμενο υποστηρίχθηκε από 356 βουλευτές της ΕΕ, ενώ κατά του εγγράφου ψήφισαν 183 Ευρωβουλευτές.

Ο Ρουμάνος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι το «κείμενο», επισύρει την πανευρωπαϊκή προσοχή στην κατάσταση γύρω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

« Η ρωσική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι σε άμεση ή έμμεση επαφή με τις χώρες του ΝΑΤΟ, όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Τουρκία» δήλωσε ο Mircea Pascu.

Για αυτό λοιπόν σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, πιέζεται τόσο αφόρητα η πατρίδα μας, διότι «κάποιοι» επιθυμούν διακαώς την πιθανή συμμετοχή της χώρας μας, στα στρατιωτικά σχέδια της συμμαχίας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, στην περιοχή αυτή. Το τι θα γίνει η χώρα μας, στόχος ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων , δεν απασχολεί κανέναν από αυτούς.

Η Ελλάδα καθοιονδήποτε τρόπο δεν πρέπει να εμπλακεί στις ενδεχόμενες επιχειρήσεις ναυτικού αποκλεισμού της ρωσικής χερσονήσου. Το ΝΑΤΟ, με την «ενθάρρυνση» και της ΕΕ, προσπαθεί να αποκτήσει ναυτική υπεροχή σε μία κλειστή θάλασσα όπως είναι ο Εύξεινος Πόντος, προσπαθώντας να «στραγγαλίσει» την ρωσική ομοσπονδία. Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα, όπως το συγκρότημα Bastion όμως, «εγγυώνται» την πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή ενός τέτοιου πιθανού εγχειρήματος.Υπενθυμίζεται η αυξητική ροή εισόδου νατοϊκών πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα, το τελευταίο διάστημα.

Στην ουσία όμως πρόκειται για την απαρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Αναμένουμε ανακοίνωση διάψευσης, ή επιβεβαίωσης από το ΓΕΕΘΑ, της είδησης για την συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών στην νατοϊκή άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_822.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (26 Ιουνίου)
  • 1813: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Δαβίδ από τις Κυδωνιές της Μικράς Ασίας.
  • 1821: Απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός.
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός εκδιώκει τους Βουλγάρους από την οροσειρά της Κερκίνης (Μπέλες) και κατέρχεται στην κοιλάδα της Στρώμνιτσας. Άγημα του αντιτορπιλικού "Δόξα" απελευθερώνει την Καβάλα.
  • 1920: Μάχη Ελλήνων και Τούρκων βορείως της Φιλαδελφείας.
  • 1925: Εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Παγκάλου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved